Udland

Tårer og brede smil for Obama

(Edward Kennedys tale ca. 7 1/2 min.)

De 15.000 tilhørere ved den demokratiske konvent i Denver fik en overraskende og bevægende tale fra den 76-årige døende kræftsyge senator Edward Kennedy, som der eller gik rygter om, var så syg, at han ikke var i stand til at møde op. Fra salen blev han mødt med tårer og begejstring.

"Jeg er kommet her i aften for at stå sammen med jer, at ændre Amerika, at genskabe dets fremtid, at leve op til vore bedste idealer, og at vælge Barack Obama som USA's præsident," sagde han med klar stemme, men tydeligt mere skrøbelig end før.

Han konstaterede, at "drømmen vil leve videre" med Obama.

(Edward Kennedy hyldes på scenen ca. to min.)

Kennedy er en legende i Det Demokratiske Parti. Han har siden midten af 1960'erne været medlem af Kongressen og står bag store sociale reformer. Han er bror til præsident John F. Kennedy og Robert Kennedy, der begge blev myrdet i 1960'erne. Robert Kennedy blev skudt i 1968, da han var favorit til at blive det Det Demokratiske Partis præsidentkandidat.

Michelle Obama fik i en stærk personlig tale fortalt om sig selv, sin familie og mødet med hendes mand, der "havde dette her sjove navn".

En tale om hendes og Barack Obamas familier, der aldrig var forgyldte - omend Republikanerne i valgreklamer forsøger at tegne et billede af Obama'erne som en del af jetsettet.

Michelle og Barack Obamas børn stjæler billedet ca. 3 1/2 min.)

Hun mindede om, at hendes mand som nyuddannet ikke tog et job på Wall Street, men tog til Chicago for at arbejde i hårdt ramte lokalsamfund med uddannelse og rådgivning til bl.a. metalarbejdere, hvis virksomheder havde drejet nøglen rundt.

Hun mindede om, at hendes mand som nyuddannet ikke tog et job på Wall Street, men tog til Chicago for at arbejde i hårdt ramte lokalsamfund med uddannelse og rådgivning til bl.a. metalarbejdere, hvis virksomheder havde drejet nøglen rundt.

(Michelle Obamas tale ca. 17 min.)

John F. Kennedys datter Caroline Kennedy har længe kæmpet for at undgå rampelyset, men på Demokraternes konvent holdt hun en tale, hvor hun hyldede Barack Obama og sin dødssyge onkel Edward Kennedy.

"Jeg har aldrig mødt nogen, der inspirerede mig på den måde, som folk fortæller mig, at min far havde inspireret dem, men det har jeg nu; Barack Obama," sagde datteren af USA's måske mest sagnomspundne præsident nogensinde.

(Caroline Kennedys tale ca. 1 ½ min.)