Udland

Nepal: Maoisters kandidat afvist

Lovgiverne i Nepal har peget på Ram Baran Yadav som ny præsident i landet og dermed afvist maoisternes kandidat, oplyser statsligt fjernsyn.

Yadav, der støttes af Nepals Kongres-parti, fik 308 ud af 590 stemmer i Nepals konstitutionelle forsamling.

Republikaneren Ramraja Prasad Singh, der støttes af de tidligere maoistiske oprørere, fik 282 stemmer. Selvom præsidentembedet primært er en formel stilling, kan afstemningen forsinke maoisternes bestræbelser på at forme Nepals første republikanske regering.

Maoisternes parti har flest sæder i forsamlingen, men ikke flertal.

Valget af en præsident er vigtigt for afslutningen af den politiske krise, der er opstået, efter at den upopulære konge Gyanendra blev afsat i maj, hvilket blev afslutningen på 240 år med monarki i landet. Maoisterne har truet med at nægte at forme en regering, hvis deres præsidentkandidat ikke blev valgt.