Udland

Paven bad for terrorofre i USA

Pave Benedikt XVI mindedes i dag i New York ofrene for terrorangrebet på USA 11. september i 2001.

Den katolske kirkes overhoved bad en stille bøn og tændte et lys på Ground Zero, hvor World Trade Centers tvil-lingtårne styrtede sammen efter at være blevet torpederet af kaprede passagerfly.

På sidstedagen af sit ugelange besøg i USA ankom paven til Ground Zero i sin skudsikre bil. Efter at have velsignet stedet bad han Gud om at bringe "din fred til vor voldelige verden".

"Trøst og giv os opmuntring, styrk vores håb og giv os visdom og mod til altid at kæmpe for en verden, hvor der hersker sand fred og kærlighed mellem nationer og alle mennesker," sagde den tysk-fødte pave, der bad for, at de over 3000 mennesker, som mistede livet i terrorangrebet, kan få evig fred.

Hilsen til heltene

Den 81-årige pave sendte en særlig hilsen til de brandmænd, politifolk og frivillige hjælpere, som fortsat døjer med helbredsmæssige problemer, fordi de hjalp til på Ground Zero efter terrorangrebet. Og han bad til, at terrorister, "hvis hjerter og sjæle bliver fortæret af had", kan finde Guds kærlighed.

Paven mødtes også med pårørende til de dræbte, inden han i aften afslutter besøget med en messe på Yankees baseballstadion, hvor omkring 60.000 katolikker ventedes at møde op.