Udland

Polen ratificerer Lissabon-traktat

Med et overvældende flertal godkendte Underhuset i Polens parlament i dag EU's Lissabon-traktat. Dermed er endnu en forhindring for, at EU's 27 medlemslande gennemfører de planlagte reformer, ryddet af vejen.

I alt stemte 384 parlamentsmedlemmer for en godkendelse af traktaten, mens 56 stemte imod. 12 parlamentarikere afstod fra at stemme.

I morgen ventes medlemmerne af Overhus-et at godkende traktaten ved en afstem-ning. Derefter mangler der blot en un-derskrift fra præsident Lech Kaczynski.

Fik udelukket afstemning

Oppositionen med præsidentens tvillingbror, Jaroslaw Kaczynski, i spidsen havde ellers truet med at blokere for ratificeringen ved afstemningen i parlamentet, hvor der kræves absolut flertal for at få traktaten godkendt.

Det fik premierminister Donald Tusk til at lufte muligheden for at sende traktaten til folkeafstemning. i går rapporterede flere nyhedsbureauer imidlertid, at præsidenten og premierministeren havde indgået en aftale om ratificering, som udelukkede en folkeafstemning.

Irland er det eneste medlemsland, hvor borgerne skal stemme om Lissabontraktaten.