Udland

Uenighed om Israel i Sikkerhedsråd

USA forsøgte ved et ekstraordinært mø-de i aftes at få FN's Sikkerhedsråd til at vedtage en resolution, der for-dømmer angrebet på en skole i Jerusa-lem, hvor otte mennesker blev dræbt.

Men Libyen modsatte sig resolutionen og insisterede på, at der også skulle rettes hård kritik af Israels blodige militære offensiv i Gazastriben.

USA's og Israels FN-ambassadører siger til det franske nyhedsbureau AFP, at de fleste medlemmer af rådet støttede en fordømmelse af angrebet i Israel, men at Libyen blokerede for den.

Israel ønskede hurtig og stærk reaktion

USA's FN-ambassadør, Zalmay Khalilzad, sagde forud for mødet, at Washington fordømte angrebet i Jerusalem i "de stærkest mulige vendinger" og ville forsøge at sikre en "passende reaktion" fra de 15 medlemslande i Sikkerhedsrådet. Israel havde tidligere gjort det klart, at det ønskede en "hurtig og stærk reaktion fra rådet over for denne frygtelige terrorhandling".

USA forsøgte uden held at få resolutionen vedtaget uden, at den blev sat i forbindelse med et udkast til en anden resolution fra Libyen, som "stærkt fordømmer drabene på uskyldige civile, deriblandt børn," i Gazastriben.

Otte dræbt

Otte studerende på skolen Merkaz Harav Yeshiva, der uddanner rabbinere, blev dræbt, mens ni andre blev såret, da en bevæbnet palæstinenser fra det østlige Jerusalem trængte ind i bygningen og begyndte at skyde," siger israelsk politi.

Hamas i Gaza kaldte angrebet i Jerusalem for "heroisk", og hundredvis af mennesker fejrede drabene i Gaza.

En hidtil ukendt gruppe, der kalder sig Imad Mughniyehs og Gazas Martyrer har ifølge den militante Hizbollah-gruppes tv-station Manar taget skylden for angrebet, skriver nyhedsbureauet AP.

Abbas fordømte angrebet

"Præsident Mahmoud Abbas fordømmer angrebet i Jerusalem, der kostede mange israelske menneskeliv. Og han understregede, at han fordømmer alle former for angreb, der er rettet mod civile, hvad enten de er palæstinensere eller israelere," sagde Abbas rådgiver Saeb Erekat.

Israel sagde, at det vil fortsætte de amerikanskstøttede fredsforhandlinger med palæstinenserne trods angrebet.

"Disse terrorister forsøger at ødelægge chancerne for fred, men vi vil helt sikkert fortsætte fredsforhandlingerne," sagde talsmand for det israelske udenrigsministerium Arye Mekel.