Udland

Tusindvis demonstrerer i Kosovo

Flere tusinde serbere demonstrerede i dag i Kosovos etnisk delte by Mitro-vica, dagen før FN's Sikkerhedsråd diskuterer, hvad der skal ske i provinsen.

Flere hundrede NATO-soldater var udkommanderet for at holde ro ved en bro over floden Ibar, som forbinder den nordlige bydel med den albanske sydlige bydel. Der er 300 danske soldater stationeret i Mitrovica.

Der bor op mod 120.000 serbere og 1,8 millioner etniske albanere i Kosovo.

Forhandlinger mellem Serbien og Kosovo om provinsens fremtid er endt resultatløse, og Rusland blokerer for en resolution i FN, der vil anerkende et uafhængigt Kosovo. Derfor har Kosovos regering meddelt, at den i nær fremtid ensidigt erklærer provinsen et uafhængigt land.

"Vi siger højt og klart til en del af det internationale samfund: Nej til et uafhængigt Kosovo," sagde Marko Jaksic, en lokal serbisk leder, som er medlem af det premierminister Vojislav Kostunicas regerende parti i Serbien.