Udland

Engodsag.dk vil have Richard Gere

Richard Gere kan meget vel blive front-figur for Engodsag.dk. Stifterne bag hjemmesiden, hvor folk via et program kan få virksomheder til at donere pen-ge til en nødhjælpsorganisation, når de handler på nettet, er netop vendt hjem fra en tur til USA, hvor de mød-tes med den internationale filmstjerne.

Stifteren Jonathan Løw fortæller, at det var tilfældighedernes spil, der bød på muligheden. Virksomheden Casino-.dk ville gerne samarbejde med Engod-sag.dk - og da selskabet havde budt en mindre formue på et kvarters møde med Richard Gere, blev det indgangsvinklen.

"Vi ringede Richard Gere op og fortal-te ham, at vi havde fået doneret det her møde og fik fortalt ham lidt om vores projekt. Og fra at rejse over med et møde på 15 minutter i udsigt endte det faktisk med et tredages ophold, hvor vi snakkede med ham hver dag," fortæller Jonathan Løw, der sammen med Mads Ellegaard står bag projektet.

At netop Richard Gere er vigtig skyl-des blandt andet, at han i forvejen er kendt for at støtte velgørenhedspro-jekter rundt omkring i verden.

"Han kan lægge navn og ansigt til et projekt, som han tror på. Og forhåbent-ligt kan hans rolle som ambassadør gøre os mere kendte og få folks øjne op for hvor nemt, det kan være at gøre noget godt i dagligsagen," siger Jonathan Løw.

Engodsag.dk regner med at få svar fra Richard Gere inden for en måneds tid.

"Først skulle han lige have placeret, hvor Danmark lå. Han troede, det var en by i Holland. Da vi så fik os talt ind på, hvad det var for et projekt, kunne han se mange sammenfald med det, han i forvejen gik og lavede på velgø-renhedsfronten. Men han ville lige have tid til at sætte sig mere ind i sagen, inden han sagde ja," siger Jonathan Løw.