Udland

Købte og kidnappede adoptivbørn

Den danske adoptionsformidler AC Børne-hjælp har været dybt involveret i nog-le af Indiens største adoptionsskanda-ler. Skandaler, der blandt andet om-handler handel med børn, kidnapning af babyer og grov vanrøgt.

"Det er meget beklageligt. Der er ing-en, der beklager det mere end os, men det er altså virkeligheden," siger AC Børnehjælps direktør Jørgen-Ulrich Raunskov til 21 SØNDAG på DR1.

I Indien er flere børnehjem blevet luk-ket fordi det blev afsløret, at hjem-mene købte eller kidnappede børn.

Børnene er blevet kidnappet eller købt i små landsbyer for derefter at sælge dem videre til adoptionsformidlere i vesten.

Blandt de værste skandaler findes to børnehjem, som begge har formidlet børn til Danmark via AC Børnehjælp.

"Vi har ingen viden om, at der skulle være kommet børn fra Indien til Danmark, der ikke er adopteret lovligt. Men det er meget lidt i livet, der kan garanteres med 100 procent, og det her kan ikke," siger Jørgen-Ulrich Raunskov.

Lå i egen afføring

På det ene børnehjem, John Abraham Memorial Bethany Home, vidner anklageskriftet dog om, at der er kommet børn ulovligt til Danmark.

Børnehjemmet blev lukket efter de indiske myndigheder afslørede lederen i at sælge børn til vesten. Desuden var forholdene på børnehjemmet horrible. Børnene var syge, de lå i deres egen urin og afføring, og i haven var der begravet døde børn. I alt om-kom 24 børn i perioden fra 1998 til 2001.