Udland

Bush sender Powell til Mellemøsten

USAs præsident George W. Bush spillede til aften sit vigtigste diplomatiske kort, da han meddelte, at USA sender udenrigsminister Colin Powell til Mellemøsten i et forsøg på at forhindre en yderligere eskalering af konflikten mellem Israel og palæstinenserne.

Bush kommer med meddelelsen på et tidspunkt, hvor kritikere både i USA og i udlandet beskylder Bush-regeringen for at føre en uklar Mellemøst-politik. Bush fastslog samtidig i sin tale, at løsningen på konflikten er en tostatsløsning med en israelsk og en palæstinensisk stat side og side.

Smadrer det sidste håb

Han opfordrede palæstinenserne til at indstille selvmordsbombeangrebene og sagde, at de "meget vel kan sprænge det bedste og eneste håb om en palæstinensisk stat i luften".

VIDEO

NYHEDERNE 4. april

NYHEDERNE 4. april

Bush gentog, at Israel har ret til selvforsvar, men tilføjede, at "for at lægge grunden til en fremtidig fred beder jeg Israel om at standse dets indtrængen på palæstinensisk kontrollerede områder og begynde tilbagetrækningen fra disse byer, som det for nyligt har besat".