Spotify skruer prisen op efter fyringsrunder

Musiktjenesten Spotify hæver abonnementspriserne hos kunder i USA og Danmark blandt mange andre.

Det bliver dyrere at lytte til musik på den svensk-baserede streamingtjeneste Spotify.

Mandag annoncerede selskabet i en pressemeddelelse, at priserne på deres tjeneste vil stige.

Det sker samme år som techselskabet har haft to fyringsrunder.

Ifølge Spotify selv kommer prisstigningerne på baggrund af, at der er "skiftende markedsforhold", og tjenesten skal kunne blive ved med at "levere værdi" til sine "fans".

Spotify skriver, at fra mandag vil kunder i blandt andet USA og Danmark modtage en mail, der forklarer, hvad de nye prisstigninger betyder for den enkeltes Spotify-konto.

I USA vil en premiumkonto stige fra 9,99 dollars til 10,99 dollars om måneden.

I Danmark kostede et premiumabonnement 99 kroner om måneden. Mandag eftermiddag fremgår det af Spotifys tjeneste, at abonnementet er steget til 109 kroner.

Alle fire abonnementstyper stiger mellem 10 og 30 kroner.

600 fyret

Meddelelsen kommer dagen inden Spotifys halvårsregnskab, der bliver præsenteret tirsdag.

Hvornår prisstigninger træder i kraft afhænger af, hvornår abonnementet er tegnet. Hvis man er eksisterende kunde, bliver man underrettet på mail og får en to måneders frist, før prisen træder i kraft.

I januar meddelte Spotify, at omkring 600 ansatte blev afskediget.

- Jeg tager fuldt ansvar for de tiltag, der har bragt os hertil i dag, sagde administrerende direktør og stifter Daniel Ek i en meddelelse tilbage i januar.

Ifølge Daniel Ek skyldtes fyringerne, at udviklingen i omsætningen ikke havde kunnet følge med de mange investeringer i forretningen, som selskabet havde lavet.

Den seneste fyringsrunde blev udmeldt i juni 2023, hvor nyhedsbureauet Reuters skrev, at Spotify vil skære 200 job fra sin podcastafdeling.

Det var igen i forbindelse med flere års massive investeringer og en større omstrukturering.

Ifølge Spotify har tjenesten over 200 millioner premiumbrugere over hele verden og er den mest populære abonnementsbaserede lydstreamingstjeneste.