Tech

Musk vil genindføre omdiskuteret funktion på Twitter

Fredag satte Twitter salg af verificeringsmærke på pause, men ser nu ud til at genindføre muligheden.

Det vil efter planen igen være muligt at købe sig til en verificeret profil på Twitter fra slutningen af den kommende uge.

Det skriver Twitter-ejer og mangemilliardær Elon Musk på det sociale medie lørdag amerikansk tid.

Twitter satte ellers den mulighed på pause fredag. Det lille blå flueben havde indtil da været til salg for otte dollar om måneden som en del af et nyt abonnement ved navn Twitter Blue. Det svarer til knap 60 danske kroner.

Pausen blev indført, fordi flere Twitter-brugere misbrugte muligheden for at købe det blå flueben til at udgive sig for at være kendte personer eller brands.

Kamp for indtjening

Verificeringsmærket blev oprindeligt sat til salg, fordi Musk - verdens rigeste mand - ønsker en ny indtægtskilde, der kan få virksomheden på ret kurs.

Musk købte Twitter i oktober for 44 milliarder dollar - 316 milliarder kroner. Siden har han fyret store dele af ledelsen og 50 procent af det sociale medies medarbejdere.

Han skrev efterfølgende, at firmaet mister i omegnen af fire millioner dollar om dagen, knap 29 millioner kroner.

Annoncører trækker sig

Efter meldingen om, at brugere skulle kunne købe sig til verificering, har mange annoncører begrænset køb af annoncer på det sociale medie.

Det fik desuden flere menneskerettighedsorganisationer til at frygte, at misinformation og hadtale lettere ville kunne spredes på Twitter.

Elon Musks køb af Twitter havde oprindelse i, at han ønskede en platform, hvor der var ytringsfrihed.

Det blå flueben har tidligere været forbeholdt eksempelvis politikere, journalister, kendisser og andre offentligt kendte personer. Muligheden for at købe sig til det blev rullet ud, efter at annoncører har vendt Musk ryggen.