Tech

Hackere angriber streamingsiden Twitch

Streamingsiden Twitch bekræfter, at hackere er brudt ind i dens systemer. Alvoren af angrebet kendes ikke.

Spilstreamingsiden Twitch har været udsat for et hackerangreb.

Det skriver Twitch selv på Twitter.

- Vi kan bekræfte, at et sikkerhedsbrud har fundet sted. Vores stab arbejder hastigt på at finde ud af, hvor alvorligt det er, skriver Twitch onsdag klokken kvart over fem dansk tid.

Det amerikanske medie The Verge skrev tidligere på dagen om hacket.

Ifølge The Verge dukkede der på onlineforummet 4chan.org - som også var arnested for hackerbevægelsen Anonymous - et link op til en enormt stor fil med lækket.

Ifølge The Verge indeholder filen blandt andet informationer om, hvor meget dets brugere fik udbetalt for at streame på platformen.

Der skulle også være blevet lækket logfiler af ændringer, der er sket i Twitchs kildekode helt tilbage fra platformen startede i begyndelsen af sidste årti.

Endnu en læk

Ud over det skulle der også været lækket en version af onlinegiganten Amazons bud på en spilstreamingtjeneste - altså en tjeneste, hvor brugere betaler et abonnement for at spille et computerspil "fra distancen".

Selve spillet kører altså på brugerens egen skærm, men det bliver afviklet på en kraftfuld server, der eksisterer i skyen.

Tjenesten er angiveligt en udfordrer til gamingplatformen Steams Remote Play-service, som gør, at brugere kan spille computerspil, der ellers kræver mere computerkraft, end deres egen computer har.

Twitch er en videoplatform, hvor helt almindelige mennesker kan livestreame, at de spiller computerspil.

Seere kan donere penge eller købe abonnementer til visse streamere, og på den måde tjener folk penge på det.

Ifølge hjemmesiden Social Blade, der fører statistik med forskellige sociale medier, er Ninja - der har det borgerlige navn Richard Blevins - den streamer med flest abonnenter. Han har lige knap 17 millioner.

Ifølge Twitchs egne tal er der i gennemsnittet flere end 2,5 million seere på hjemmesiden døgnet rundt. Over syv millioner unikke brugere streamer mindst én gang om måneden.