GO'

Slut med at fare vild - nu kommer 288 helt særlige danske vandrestier på Google Maps

Dansk Vandrelaug håber, at danskerne vil udforske de nye stier frem for at klumpe sammen i Dyrehaven og ved Møns Klint.

Siden coronavirus kom til Danmark, har danskerne bevæget sig ud i den danske natur som aldrig før.

Derfor har Dansk Vandrelaug nu indgået en aftale med korttjenesten Google Maps om, at 288 vandrestier fra i dag, torsdag, vil fremgå af det digitale kort.

Og det hedder stier, ikke ruter, forklarer landsformand Steen Kobberø-Hansen.

- En rute er noget længere, og en sti er noget, man kan gå på nogle timer eller i løbet af en dag, forklarer han i ‘Go’ morgen Danmark’.

Med de nye vandrestier vil Dansk Vandrelaug vise danskerne nye steder at gå i den danske natur. Derfor er “de gode stier”, som Steen Kobberø-Hansen kalder dem, også udvalgt på baggrund af strenge kriterier.

- Det kan være flot udsigt, i nærheden af hav eller vand, smuk natur. Det er noget af det, vi kigger på, fortæller Steen Kobberø-Hansen.

Vandrere i alt slags vejr

To af dem, som er glade for at vandre i den danske natur er Birthe Ambrosius og Vagn Olsen.

De er begge pensionerede og går flere gange om ugen og med Dansk Vandrelaug i weekenderne.

- Det giver et fantastisk sus at komme udenfor og opleve naturen, både med vind og vejr, men også med dyr og fugle, og hvad vi oplever, og så er det godt for krop og sjæl, siger man jo, lyder det fra Vagn Olsen.

Som garvede vandrere kender de mange ruter i deres nærområde omkring Viborg, men han vil alligevel tjekke Google Maps, når stierne bliver offentliggjort.

- Skulle der være noget, vi har overset, så skal vi ud at prøve det, fortæller han.

Og umiddelbart virker det ikke til, at meget kan stoppe Birthe Ambrosius og Vagn Olsen i at tage på vandretur i den danske natur.

- For en vandrer er der ikke noget, der hedder dårligt vejr. Der findes kun dårlig påklædning. Uanset om det er snestorm, høj sol, eller det regner, så begiver vi os ud. Det eneste, der stopper os, det er, hvis myndighederne fraråder, at man går udendørs.

Det er mangfoldigt, det er forskelligt og en fantastisk natur med flotte udsigter

Steen Kobberø-Hansen, Landsformand, Dansk Vandrelaug

Personlig anbefaling

Hvis Steen Kobberø-Hansen selv skal komme med en anbefaling, så bliver det hans favorit, nemlig Nationalpark Mols Bjerge.

- Det er mangfoldigt, det er forskelligt og en fantastisk natur med flotte udsigter. Så er der også Nationalpark Thy, som kan anbefales. Det er nogle fantastiske steder, men der er mange gode steder i hele landet, lyder det.

Og Steen Kobberø-Hansen er ikke bange for, at de nye stier vil overbefolke den danske natur.

Tværtimod.

- I Dyrehaven nord for København og ved Møns klint er der nærmest for mange mennesker, så ved at vi kan fortælle om, at her er nogle andre muligheder for at gå, er med til at sænke trykket de steder, hvor der er mange mennesker, forklarer han.

Man kan finde stierne ved at søge på ordet 'vandreområde' på Google Maps. Derefter dukker de nærmeste vandrestier op som røde nåle med vandreikon på kortet. Jo mindre et geografisk område, der søges på, desto mere præcise visninger af søgeresultater (flere røde nåle) får du.

Se interviewet med Steen Kobberø-Hansen i 'Go' morgen Danmark' på TV 2 PLAY