Tech

Facebook udruller nyt corona-tiltag til virtuel omsorg

Nye emojis skal mindske afstanden til venner og familie under coronakrisen. De vil blive brugt flittigt, mener ekspert.

Coronavirussen har lukket samfund over hele verden ned, og det betyder, at meget kontakt nu foregår over de sociale medier.

Derfor har Facebook lanceret to nye såkaldte reaktioner, der skal være med til at sende virtuel støtte og kærlighed afsted i en tid, hvor mange er isoleret.

- Vi har tilføjet en ny reaktion, så du kan give ekstra støtte, mens mange af os er adskilt. Vi håber, det hjælper dig, din familie og dine venner med at føle jer mere forbundne, skriver Facebook på sin startside.

Et kram og et hjerte

Facebook introducerede for første gang i 2016 muligheden for at reagere på andres opslag på det sociale medie. Det kan for eksempel være med thumbs up, at man griner, er trist eller sur.

Når vi ikke kan give fysisk nærvær, så må vi give noget digitalt nærvær

Nathalie Larsen, ekspert i sociale medier

Med de nye tiltag vil det være muligt at vælge mellem seks-syv reaktioner, alt efter om det foregår på Facebook eller Messenger.

På Facebook kan man benytte sig af emojien, der krammer et hjerte, til at sende støtte, mens det på Messenger er et lilla hjerte.

Facebook har flere corona-tiltag

Det er ikke det eneste tiltag, som er kommet til på Facebook, efter coronavirussen gjorde sit indtog over hele verden, fortæller ekspert i sociale medier Nathalie Larsen.

- De har fokuseret meget på at lukke ned for fake news og sende folk over til de rette myndigheder. Men jeg går ud fra, at de har vurderet, at der har været et særlig behov hos brugerne for at vise omsorg, siger hun.

- Når vi ikke kan give fysisk nærvær, så må vi give noget digitalt nærvær.

Ifølge eksperten er Facebook et medie, som mange også bruger til at fortælle om de store ting i livet, og derfor giver det god mening, at der er mulighed for at reagere med andet end et like.

Nathalie Larsen tror, de nye reaktioner vil blive brugt flittigt.

- Både fordi det har en nyhedsværdi, og fordi det er en reaktion, der ikke vil være der for evigt. Ligesom vi ser på andre kanaler, kan hashtags eller en bestemt type billeder trende, og jeg tror også, at mange vil udforske den her funktion, siger hun.

Sådan sender du virtuel støtte med den nye omsorgs-reaktion på Facebook:

  • Find et Facebook-opslag, som du gerne vil reagere på
  • Tryk på Like-symbolet under opslaget
  • Her vil der komme seks muligheder op. Træk musen hen til emojien, der krammer et hjerte

Ikke alle kan benytte funktionen endnu

Omsorgs-reaktionerne er i øjeblikket ved at blive rullet ud til Facebook-brugerne over hele verden.

Det betyder også, at der er nogen, der endnu ikke har mulighed for at gøre brug af de nye muligheder. I nogle tilfælde kan det hjælpe at opdatere sin app.