GO'

Her er 2010'ernes mest googlede dansker - se hele listen her

Vores adfærd har ændret sig, og vi er blevet mere krævende, når vi søger på Google, fortæller virksomhedens danske kommunikationschef.

Dronning Margrethe, Lars Løkke Rasmussen og kronprins Frederik.

Blandt 2010'ernes mest googlede danskere er en del politikere og medlemmer af kongefamilien.

Det er dog ingen af dem, der kan tage titlen som 2010'ernes mest googlede dansker. For top tre består ene og alene af kulturpersonligheder.

På tredjepladsen ligger blogger og iværksætter Mascha Vang, og ifølge kommunikationschef i Google Danmark, Jesper Vangkilde, er det ikke usædvanligt.

- Hun er formentligt den mest søgte dansker overhovedet, hvis man kigger på hele den periode, vi har søgt på Google, siger han i 'Go' morgen Danmark'.

Hun er dog overgået af vores nationaldigter H. C. Andersen, som ifølge Jesper Vangkilde altid ligger stabilt. Han mener dog ikke nødvendigvis, at det er danskerne, der gerne vil være klogere på ham, men fortæller, at søgningerne også kan komme fra turister.

Stolt popstjerne

Og så er vi nået til listens absolutte topscorer: Rasmus Seebach.

I efteråret 2009 udkom hans debutalbum, og siden dengang har han været danskernes foretrukne offer for Google-søgninger.

Det kommer dog bag på hovedpersonen selv, som blev glædeligt overrasket, da 'Go' morgen Danmark' kunne overbringe ham nyheden.

- Jeg er superstolt. Tusind tak til dig, der har googlet mig, siger han.

Rasmus Seebach lavede selv en privatoptagelse, da en ny opgørelse viste, at han er den mest googlede person gennem de seneste ti år. Video: Thomas Jørgen Seerup

2010'ernes mest googlede danskere

 1. Rasmus Seebach

 2. H.C. Andersen

 3. Mascha Vang

 4. Dronning Margrethe

 5. Christopher

 6. Lars Løkke Rasmussen

 7. Kronprins Frederik

 8. Christian Eriksen

 9. Helle Thorning-Schmidt

 10. Kronprinsesse Mary

Kilde: Google Danmark

Kigger man ud over landets grænser, er det også en popstjerne, som udkom med sit debutalbum i 2009, der topper listen. Blandt de mest googlede udenlandske personer ligger Justin Bieber nemlig i top.

Ifølge Jesper Vangkilde vidner det om, at det ikke kun er de unge, der søger på deres popkulturelle idoler, men at den ældre generation også følger med.

2010'ernes mest googlede udenlandske personer

 1. Justin Bieber

 2. Donald Trump

 3. Cristiano Ronaldo

 4. Kim Kardashian

 5. Rihanna

 6. Miley Cyrus

 7. Michael Jackson

 8. Selena Gomez

 9. Lady Gaga

 10. Eminem

Kilde: Google Danmark

Viser, hvad der optager os

Selvom en stor del af de danske søgninger har ligget stabilt gennem de seneste ti år, har vores generelle adfærd ændret sig, fortæller Jesper Vangkilde.

Mest trendende spørgsmål i 2019

 1. Hvem skal jeg stemme på?
 2. Hvorfor blev cornflakes opfundet?
 3. Hvad skal jeg stemme EU?
 4. Hvad døde Master Fatman af?
 5. Hvem passer vores børn?
 6. Hvem kommer i Folketinget?
 7. Hvad er pinse?
 8. Hvor mange dage er der til jul?
 9. Hvem røg ud af Vild med dans?
 10. Hvem kan man stemme på til EU-valget?

Kilde: Google Danmark

- Der har faktisk været et dramatisk skift, siger han og henviser til, at vi for ti år siden primært var på nettet på computeren, mens de fleste af os i dag bruger vores smartphones til at google.

- Når vi har mobilen med på farten, vil vi have svar her og nu. Men vi er også blevet mere krævende i forhold til, hvad vi gerne vil have at vide. Hvis jeg søger på Føtex, vil jeg både have svar på, hvornår de lukker, hvor den nærmeste butik er, og hvordan jeg kommer derhen, siger kommunikationschefen.

Samtidig kan vores Google-søgninger vise, hvad der optager danskerne.

Blandt andet var det tydeligt at se, at både europaparlaments- og folketingsvalget var noget, danskerne gik op i.

- Omkring valgene kunne vi se markante stigninger i søgninger på toppolitikere og på, hvad de enkelte partier mener, fortæller Jesper Vangkilde.

Det kan også ses i opgørelsen over de spørgsmål, som er trendet mest i 2019. Det vil sige dem, der har oplevet den største stigning i forhold til foregående år.

Her ligger spørgsmålet "Hvem skal jeg stemme på?" helt i top, mens der er hele to spørgsmål om europaparlamentsvalget i top ti.

Se hele indslaget om de mest googlede ord og personer i 'Go' morgen Danmark' på TV 2 PLAY.