Tech

Brexit koster Storbritannien Europas første Tesla-fabrik

Beslutningen om at bygge en batterifabrik og et forsknings- og udviklingscenter i Tyskland blev annonceret ved et prisshow for bilindustrien.

Brexit har nu kostet Storbritannien landet Europas første Tesla-fabrik.

Til magasinet Auto Express siger Tesla-chef Elon Musk, at den usikkerhed, der følger med Brexit, gjorde det for risikabelt at bygge en stor fabrik i Storbritannien.

I stedet har den amerikanske fabrikant af elbiler i luksusklassen valgt at placere sin første europæiske fabrik i Tyskland. Nærmere bestemt lige uden for Berlin.

Beslutningen om at bygge en batterifabrik og et forsknings- og udviklingscenter ved den tyske hovedstad blev annonceret ved et prisshow tirsdag aften for bilindustrien i Tyskland.

- Nogle af de bedste biler bliver lavet i Tyskland. Alle ved, at tysk ingeniørarbejde er i særklasse, og det er blandt andet derfor, vi har valgt at placere vores fabrik i Tyskland, siger Elon Musk.

Udover batterier vil Tesla også producere sine Model 3- og Model Y-biler i Berlin. Produktionen ventes at begynde i 2021.

Den tyske økonomiminister Peter Altmaier siger:

- Vi ser beslutningen om at bygge en Tesla-fabrik i Tyskland som en blåstempling af landet som et sted at producere biler.

Ved prisshowet i Berlin kunne Elon Musk samtidig med sin annoncering af den nye europæiske satsning modtage prisen for årets bil, som gik til Teslas Model 3.