Tech

Nu kan du se Apples nye streamingtjeneste: - Der er tale om en decideret krig

Streamingtjenesten Apple TV+ åbner for sluserne fredag, 12 dage inden Disney lancerer sin streamingtjeneste.

Der er allerede nok at vælge imellem:

Netflix, HBO, Amazon Prime, Viaplay, Dplay, DR TV og TV 2 PLAY for bare at nævne nogle få.

Fredag rammer endnu en streamingtjeneste verden, og denne gang er det verdens største techgigant, der åbner sluserne til digitalt indhold til brugere verden over.

Det er Apple, som søsætter streamingtjenesten Apple TV+.

Dermed kaster Apple sig ind i den streamingkrig, der i øjeblikket kæmpes om brugernes gunst, og som bliver yderligere intensiveret, når Disney+ slutter sig til streamingfesten 12. november.

- Der er tale om en decideret krig på det amerikanske marked. Alle de gamle tv- og mediegiganter begynder at streame, de har lært af Netflix og vil også tage en del af markedet, siger medieanalytiker Claus Bülow Christensen.

Plads til flere aktører

Apple TV+, som vil koste 39 kroner om måneden, vil indeholde film og tv-serier og originalt indhold med store skuespillere og stjerneinstruktører.

Men det betyder ikke, at Apple kommer til at stjæle markedsandele fra andre streamingtjenester. I hvert fald ikke i første omgang, mener Claus Bülow Christensen.

- Apple gør det her for at skabe noget loyalitet om det varemærke, de har i forvejen; at få os til at blive mere glade for vores iPhone og blive ved med at købe deres forskellige produkter, siger han og tilføjer:

- Men på den anden side, sådan som markedet ser ud i øjeblikket, så vil der givet være plads til én eller to nye aktører.

Apple kommer med en vis økonomisk vægt til deres streamingtjeneste. Seks milliarder kroner vil de bruge til at starte tjenesten op med.

Når man betragter det fra Danmark, kan man godt blive bekymret

Claus Bülow Christensen, medieanalytiker

- I Silicon Valley har man joket lidt med, at Apple har penge nok til at kunne have købt Netflix. De har vist 1500 milliarder danske kroner i banken, som de kan bruge løs af til denne tjeneste. Derfor kommer de givetvis til at få en vis succes med det, og de vil godt kunne konkurrere med de andre streamingtjenester, siger Claus Bülow Christensen.

Blød start

Med navne som Oprah Winfrey og Steven Spielberg, der skal lave en science fiction-serie ved navn ’Amazing Stories', har Apple TV+ sat en slags barre.

Den første store satsning er ’The Morning Show’, en serie med navne som blandt andre Steve Carell, Jennifer Aniston og Reese Witherspoon, og hvis første tre afsnit allerede er tilgængelige fredag.

Derudover vil tjenesten have otte andre serier, dokumentarer og indhold til børn på menuen, når den er tilgængelig i 100 lande, deriblandt Danmark, fra fredag.

Foruden en pris på kun 39 kroner månedligt for Apple TV+ lokker techgiganten også med, at man kan få et års gratis abonnement med i posen, hvis man køber en smartphone, computer eller tv-boks hos Apple.

Prisen og tilbuddet afspejler, at indholdet fra start ikke er på højde med rivalernes, vurderer Rasmus Larsen, der er chefredaktør på Flatpanels.dk, som følger udviklingen i tv og streaming tæt.

- Det er lidt et åbent spørgsmål, hvor det ender henne for Apple, for de starter relativt blødt ud. Det er et meget lille startkatalog, men det afspejler prisen også. Succesen afhænger af, hvad der kommer på løbende, siger Rasmus Larsen til Ritzau.

Trussel mod danske tjenester

Spørgsmålet er så, om det er for meget med alle de tilbud, om der er plads til alle streamingtjenester, eller om mætningspunktet efterhånden er nået?

- Det det mest spændende i det her. Men også kampen om, hvem der kan få fat i de gode talenter og de gode historier. Dét vil tjenesterne slås om. Og så om vores tid og penge, siger Claus Bülow Christensen.

Derfor ser medieanalytikeren også et trusselsbillede, der især kan ramme de lokale streamingtjenester.

- Når man betragter det fra Danmark, kan man godt blive bekymret. For de lokale danske streamingtjenester skal virkelig have noget attraktivt dansk indhold at stå imod med, når først de amerikanske tjenester kommer, siger han.