Tech

Facebook lancerer ny dating-funktion - find dit hemmelige 'crush'

Facebooks datingunivers åbner op for at finde sammen med sin hemmelige forelskelse.

Dating-apps som Tinder og Happn kan snart få kamp til stregen af SoMe-giganten over dem alle.

Facebook lancerede torsdag en ny dating-funktion i 20 lande, heriblandt USA, og tidligt næste år bliver det Europas tur.

Facebook Dating er en gratis funktion i Facebook-appen, men Facebook-brugere ender ikke automatisk på datingmarkedet.

For at bruge Facebook Dating skal man oprette en bruger separat fra ens Facebook-profil. Det vil derfor kun være dig selv og andre i datinguniverset, der kan se, at du er på jagt efter kærlighed.

Facebook-datere kan selv vælge, om de vil præsenteres for brugere blandt deres venners venner, eller om de vil gå på jagt uden for deres netværk.

Det ’hemmelige crush’

Facebook Dating vil foreslå potentielle matches ud fra den pågældende brugers interesser, præferencer og aktivitet på Facebook. Det er kun én selv og de foreslåede matches, der vil kunne se ens datingprofil.

Der skulle ifølge Facebook ikke være risiko for, at brugere af funktionen pludselig vil være synlige på vennernes profil.

Der er dog en indbygget feature til dem, der har været ulykkelig forelsket i sin barndomskammerat eller kollega. Facebook kalder den ’Secret Crush’. Her kan de modige vove pelsen og erklære sin romantiske interesse i op til ni venner fra Facebook og Instagram.

Her dater danskerne på mobilen

 1. Tinder

  Tinder kom til Danmark i 2013 og er siden blevet den mest kendte dating-app blandt især de unge. I appen kan man bladre i timevis gennem billeder af potentielle matches ved at swipe med fingeren. Tinder bliver ofte kaldt verdens mest populære dating-app.

 2. Happn

  En anden meget populær dating-app er Happn. Happn har den lidt særlige præmis, at man kun kan matche med andre brugere, som man er eller har været i nærheden af. Appen spiller altså på drømmen om at komme på date med den fremmede, du ser hver morgen i bussen, men ikke tør invitere ud.

 3. Grindr

  Grindr henvender sig særligt til homo- og biseksulle personer og LGBT+-personer i det hele taget. Den har været på markedet i ti år og var i sin tid lidt af en pioner på datingfronten. Grindr var nemlig den første dating-app, der ved hjælp af GPS-teknologi gjorde det muligt at se, hvor langt to brugere opholdt sig fra hinanden.

 4. Partner med Niveau

  Hvor eksempelvis Tinder spiller meget på udseendet, er Partner med Niveau en app for dem, der vil møde singler med en vis indkomst og uddannelse. Når man opretter en bruger, tager man en personlighedstest, der så bruges til at matche én med andre singler.

 5. Single.dk

  Single.dk har også været på banen i mange år. Folkene bag appen skriver, at Single.dk er henvendt til dem, der søger mere seriøse forhold end ligegyldige dates. Single.dk henvender sig særligt populært blandt personer over 30.

Konkurrence til Tinder?

Facebook forsikrer, at brugeres aktivitet i dating-funktionen ikke bliver delt med andre uden for Facebook Dating, og at data ikke vil blive brugt til reklame.

Brugere har ifølge Facebook også mulighed for selv at bestemme, hvilke informationer man vil bringe i spil på sin dating-profil. Kun fornavn og alder kommer automatisk med over fra den personlige profil på Facebook.

Markedet for datingtjenester er her i Danmark domineret af apps som Tinder og Happn.

Ifølge Time Magazine har lanceringen af funktionen i USA allerede kunnet mærkes på markedet. Match Group, som ejer Tinder og match.com, fik umiddelbart efter lanceringen torsdag et aktiedyk på syv procent.

TV 2 har forsøgt at få en kommentar fra Facebook, men det har ikke været muligt.