Tech

Google tilføjer et tredje køn, så emojis omfavner alle

De nye emojis udkommer på Android senere i år.

Der findes humørikoner for kvindelige brandmænd, to mænd, der er kærester, og personer med alle tænkelige hår- og hudfarver.

Men Google vil gøre humørikonerne endnu mere omfavnende.

Det er ikke længere tilstrækkeligt, at man kun kan udtrykke sit humør som enten en mand eller en kvinde, når man sender en besked. Derfor tilføjer Google et tredje køn til emoji-kataloget, skriver The Sun.

De nye kønsneutrale emojis omfatter politibetjente, superhelte, zombier og troldmænd. Det nye køn har lidt længere hår end den mandlige udgave af humørikonet.

De nye humørikoner er blevet offentliggjort i et dokument udsendt af Google. 

- Dette dokument skal understrege Googles intention om at bruge kønsinkluderende designs og signalere Googles interesse i andre køn, siger Jennifer Daniel fra Google ifølge The Sun.

Køn forsvinder ikke

Apple, Google, Twitter, Facebook, Microsoft og Samsung har allerede nogle kønsneutrale emojis, men ikke alle menneskeikoner har en valgmulighed, der hverken er mand eller kvinde.

Men tilføjelsen af det tredje køn kommer ikke til at påvirke de to oprindelige køn. Det vil kun handle om tilføjelser til de eksisterende humørikoner.

Emojipedia har lagt et billede på Twitter, der viser alle de nye kønsneutrale humørikoner, der er på vej til Android-brugerne.

Præcist hvornår, de nye humørikoner bliver tilgængelige på mobilen, er uvist, men ifølge hjemmesiden Emojipedia.org kommer de i år.