Livekoncert tiltrak millioner i populært spil

16x9
I slutningen af 2018 ramte Fortnite over 200 millioner registrerede brugere verden over. Foto: Christian Petersen / Ritzau Scanpix

Fortnite har valgt en noget atypisk måde at skabe opmærksomhed omkring spillet - men det virker, mener ekspert.

Normalt handler det om at blive den sidste overlevende. Men i weekenden samledes spillerne i det populære computerspil Fortnite i stedet om noget så harmløst som en livekoncert.

Mere end ti millioner brugere fra hele verden så med, da den elektroniske musikproducent Marshmello indtog den virtuelle scene.

Livekoncerten er da også uden fortilfælde og et smart træk af producenten bag det populære Fortnite, Epic Games, fortæller spilekspert Thomas Bense.

- Det er et virkelig godt PR-stunt og et forsøg på at gøre spillets fans glade, som går ud over det normale. Der er ikke andre spil, der har tænkt den vej før, siger han til TV 2.

En god forretning

Da musikproduceren og DJ'en Marshmello gjorde klar bag pulten i virkeligheden, gjorde hans avatar i spillet det samme. På den måde kunne de mange spillere være til stede til livekoncerten - hvor der i dagens anledning var våbenfri zone.

Spileksperten er overbevist om, at begivenheden bliver startskuddet til endnu mere af den slags - ikke kun koncerter, men lige såvel standup eller politiske taler. 

Fortnite går i grove træk ud på, at man skal være den sidste overlevende. Man spiller på en ø, hvor man skal finde våben og materialer. Derudover skal man også bygge ramper, der kan bruges i kampen mod modstanderne.
Fortnite går i grove træk ud på, at man skal være den sidste overlevende. Man spiller på en ø, hvor man skal finde våben og materialer. Derudover skal man også bygge ramper, der kan bruges i kampen mod modstanderne. Foto: Epic Games

For selvom det koster producenten penge at stable arrangementet på benene, er det stadig en god forretning, mener Thomas Bense.

- Der er mange, der kommer til at lave historier om det. Og flere af dem, der overværede koncerten, har delt det på sociale medier, siger han. 

- Når man giver fansene sådan en gave, så er de nok også mere tilbøjelige til at bruge penge i spillet - på blandt andet dansetrin til deres spiller.

Musikere tilbyder sig gratis

Selvom det ikke har været i form af livekoncerter, så er det ikke nyt, at kunstnere kan have en interesse i computerspil. 

- Allerede nu har man set, at musikere stiller sig gratis til rådighed i FIFA (fodboldspil, red.), hvor de blandt andet leverer baggrundsmusik. Det er en udstillingsplatform, der er langt bedre end for eksempel tv.

Kunstneren Marshmello, med det rigtige navn Christopher Comstock, havde da også svært ved at holde sin begejstring for konceptet inde efter koncerten.

- Vi skrev historie i dag! Den første levende, virtuelle koncert i Fortnite nogensinde med millioner af mennesker til stede. Så sindssygt - tak Epic Games og alle, der gjorde det muligt, skriver Marshmello på Twitter.

Flere vil have en bid af kagen

Fortnite har efterhånden halvandet år på bagen, men tiltrækker stadig hver dag millioner af spillere verden over. For spillet formår noget af det, som andre omtalte spil ikke har formået.

- Pokemon Go er et godt eksempel på et spil, der var rigtig populært, men ikke godt nok til at bruge det momentum. Men Fortnite holder liv i det, siger han.

Men spillets succes har også givet en anden form for opmærksomhed. Flere har øjnet chancen for at få en bid af kagen, mener Thomas Bense.

Sagsøgt for brug af signatur-danse

Det har blandt andet betydet, at flere skabere af ikoniske danse har sagsøgt spilproducenten, fordi de har set sig sure på den funktion, der tillader spillerne at købe deres dansetrin.

Herunder den verdenskendte teenager Russell Horning, der også kaldes Backpack Kid og står bag dansen 'The Floss'.

Han mener, at Fortnite bryder copyright-reglerne ved at tilbyde hans dans. Det samme gør skuespilleren Alfonso Ribeiro, der praktiserende 'Carlton dance' i serien 'Rap fyr i LA'. Den kan Fortnite-spillerne ligeledes købe, hvilket skuespilleren kalder "uretfærdig profit" af hans signatur-dans.

Epic Games har ikke ønsket at kommentere sagen, men det er indtil videre stadig muligt at udføre en virtuel 'The Floss' eller 'Carlton dance'.