Tech

Youtube forbyder videoer med farlige pranks

Det er en danskinstrueret film, der har startet det, som flere nu anser som en farlig trend.

Det gælder om at udføre nogle af dagligdagens pligter - men det skal foregå med bind for øjnene.

Sådan lyder den såkaldte 'Bird Box'-Challenge, der er inspireret af den danske instruktør Susanne Biers film, 'Bird Box'. Det har resulteret i flere farlige situationer, der efterfølgende er blevet delt videoer af.

Derfor har Google, der ejer videoportalen Youtube, valgt at forbyde det, som de anser som farlige pranks på deres side. For den slags indhold har ikke en plads på Youtube, lyder det.

- Vi har længe haft et forbud mod videoer, der fremmer skadelige eller farlige aktiviteter, og vi gennemgår regelmæssigt og opdaterer vores retningslinjer for at sikre, at de stemmer overens med og håndterer nye tendenser, siger en talsmand til CNN.

Folk falder ned ad trapper

Filmen handler om en kvinde, der sammen med sine to børn skal undgå overnaturlige kræfter, som prøver at lede dem til selvmord.

Det gør de ved netop at tage bind for øjnene. Og mange tusind har efterlignet siden filmens debut på Netflix i december - i flere tilfælde med det resultat, at folk blandt andet er faldet ned ad trapper eller løbet ind i vægge. 

Derfor er Youtubes retningslinjer gået fra før at "forbyde skadeligt og farligt indhold" til nu også at gælde "udfordringer med en opfattet fare for at bidrage til alvorlig fysisk skade".

Flere bekymrede for filmfans sikkerhed

Youtube er ikke den eneste platform, der har set faren i den udbredte trend. Kort efter nytår gik streamingtjenesten Netflix ud og advarede af frygt for folks sikkerhed.

- Ufatteligt at jeg bliver nødt til at sige dette, men: Lad venligst være med at komme til skade med denne 'Bird Box'-Challenge, skrev streamingtjenesten i et tweet.

- Vi ved ikke, hvordan det her startede, og vi sætter pris på opbakningen, men Dreng og Pige (som børnene i filmen bliver kaldt, red.) ønsker sig kun en ting af 2019, og det er, at I ikke ender på hospitalet, står der videre i tweetet.

Mest streamede i Netflix' historie

Youtube og Netflix kan have ret i deres bekymring for spredningen af den såkaldte 'Bird Box'-Challenge.

I hvert fald er filmen, der har udløst de mange vovede videoer, allerede nået ud til folk over hele verden.

De første syv dage, efter Susanne Biers 'Bird Box' blev tilgængelig på Netflix, så over 45 millioner mennesker filmen. Det gør den til den mest streamede film i Netflix' historie.

Youtube arbejder i øjeblikket på at få fjernet alle videoer, der bryder de nye regler for indhold på portalen.