Tech

Microsoft fjerner ikoniske danse fra spil

Skaberen af dansen kendt som 'The Floss', 17-årige Russell Horning, har set sig sur på Epic Games. Jean-baptiste Lacroix / Ritzau Scanpix

Det er de to danse 'Carlton dance' og The Floss', det ikke længere er muligt danse i Microsoft-spil.

I racerspillet Forza har brugerne indtil nu kunne gøre brug af flere ikoniske sejrsdanse. Men efter den seneste opdatering bliver der nu færre dansemoves at vælge mellem i Microsoft-spillet.

Den seneste tid er der nemlig blevet sat spørgsmålstegn ved, om det overhovedet er lovligt, at spilproducenter benytter dansene. Det skriver BBC.

Brugerne i spillet Fortnite har samme mulighed for at tilkøbe danse. Og her er det blevet så populært, at brugere over hele verden lægger videoer op af dem selv, hvor de danser under hashtagget #fortnitedance eller #fortnitevideos. 

Men det har indtil videre resulteret i, at skaberen bag, Epic Games, er blevet sagsøgt af flere kendte amerikanere, der mener, at deres signaturdanse bliver brugt uretmæssigt.

Opfandt dans til tv-serie

En af sagsøgerne er skuespilleren Alfonso Ribeiro, der i serien 'Rap fyr i LA' spillede Carlton - fætter til seriens hovedrolle, Will Smith,

Her praktiserede han ofte sin signaturdans, der som en slags overgearet boogie tilsat svingende arme blev udført til Tom Jones' 'It's not unusual'. Og den er derfor blevet kendt som 'Carlton dance'. Se den her.

Alfonso Ribeiro mener ifølge CNN, at spiludviklerne får "uretfærdig profit" ud af hans dans og forlangte i december at få sagen fremstillet for en jury. Udover at forbyde brugen af dansen i Fortnite vil skuespilleren også have en erstatning, da 'Carlton dance' er en stor del af ham. 

Alfonso Ribeiro spillede fætteren Carlton i 'Rap fyr i LA'.

- 27 år senere er dansen stadig markant, bliver øjeblikkeligt genkendt og er uløseligt forbundet med Ribeiros identitet, kendisstatus og popularitet, står der blandt andet i retsdokumentet.

17-årig skabte globalt fænomen

Også skaberen at dansen kendt som 'The Floss', 17-årige Russell Horning, har set sig sur på Epic Games.

Denne dans blev først kendt, da Russell Horning, også kendt som Backpack Kid, blev opdaget af sangerinden Katy Perry på det sociale medie Instagram, hvor han havde lagt en video op af sig selv. 

Siden blev 'The Floss' et globalt fænomen, og verden over har folk prøvet kræfter med den motorikkrævende dans, hvor det gælder om at bevæge arme og hofter forskudt.

Vil ikke bekræfte sammenhæng

Det er netop de to danse, 'Carlton dance' og The Floss', der er nu er blevet fjernet fra Microsofts spil.

Dog har spilproducenten ikke selv ønsket at kommentere på valget, og det er derfor heller ikke bekræftet, at det har noget med sagsøgningerne af Fortnite-skaberen at gøre.

Epic Games har ifølge BBC ikke nogen kommentarer til igangværende retssager.