Tech

Endnu en skaber af ikonisk dans sagsøger Fortnite

Verdenskendt teenager har set sig sur på spillet Fortnite for at bruge hans dansetrin uden tilladelse.

Armene svinges fra side til side, mens hofterne ligeledes forskudt bevæger sig.

Sådan lyder opskriften på den dans, der er blevet et globalt fænomen og går under navnet 'The Floss'.

Den er blevet så udbredt, at brugere af computerspillet Fortnite har fået mulighed for at udøve dansemovet i spillet. Men det er et brud på copyright-reglerne, mener den 17-årige skaber af den motorikkrævende dans, Russell Horning.

Derfor har han valgt at sagsøge spilproducenten for at bruge dansen uden tilladelse. Der skriver The Guardian.

Opdaget af kendt sangerinde

Russell Horning, der også er kendt som Backpack Kidlagde sidste år en video op af sig selv på det sociale medie Instagram, hvor han danser 'The Floss'.

Her blev han blandt andet spottet af den amerikanske sangerinde Katy Perry, som inviterede ham med på scenen under sin optræden i sæsonafslutningen af det amerikanske tv-show Saturday Night Live.

Russell Horning, der er kendt som Backpack Kid, brander sig blandt andet på sin rygsæk, som er med ham overalt. Også her på den røde løber til Nickelodeon kids choice awards 2018.

Herfra bredte dansen sig som en steppebrand, og Backpack Kids video er i skrivende stund blevet set mere end 53 millioner gange.

Siden er der kommet flere videoer til, hvor den verdenskendte teenager udfører sin dans med sit varemærke på ryggen: En rygsæk.

Se den kendte rapper Wiz Kahlifa modtage en lektion i 'The Floss' af Backpack Kid nedenfor.

Virtuelle dansetrin

Dansen kan spillerne i Fortnite tilkøbe og få deres karakter til at danse.

Og som en af verdens mest populære spil med brugere over hele verden sker det ofte, at en virtuel figur stopper op og udfører 'The Floss'.

Men det er blot en af flere ikoniske danse, som spillerne har mulighed for at vælge mellem, og som mange efterfølgende deler videoer af under hashtags som #fortnitedance eller #fortnitevideos.

Ikke den eneste, der sagsøger

Backpack Kid er derfor heller ikke den første skaber af et dansefænomen til at se sig sur på denne funktion i Fortnite. Også skuespilleren Alfonso Ribeiro har netop sagsøgt spilproducenten.

Her drejer det sig om den såkaldte 'Carlton dance', som skuespilleren hyppigt praktiserede i serien 'Rap fyr i LA', hvor han spillede fætter til seriens hovedrolle, Will Smith.

Alfonso Ribeiros særprægede dans er en slags overgearet boogie tilsat svingende arme og udføres til Tom Jones' 'It's not unusual'. Se dansen her.

Epic Games, der spiludviklingsfirmaet bag Fortnite, har ifølge CNN ikke ønsket at kommentere sagen.