Tech

Tv-stjerne sagsøger Fortnite for at stjæle hans dans

Skuespilleren dansede også sin signatur dans, da han i 2014 medvirkede i den amerikanske version af 'Vild med dans'. Valerie Macon / Scanpix Denmark

Dansen er en stor del af skuespillerens identitet, og han forlanger nu erstatning fra spilgiganterne.

Mange fulgte med, da serien 'Rap fyr i LA' rullede over de danske tv-skærme i 90'erne. Men det var ikke kun serien, der blev kult.

Også en karakteristisk dans praktiseret af karakteren Carlton har fået meget opmærksomhed. Og senest har blandt andre computerspillet Fortnite taget den til sig. 

Men det skal der sættes en stopper for, mener skuespilleren bag dansen, Alfonso Ribeiro. Han har netop sagsøgt flere spiludviklere for at få "uretfærdig profit" ud af hans dans. Det skriver CNN.

Boogie tilsat svingende arme

'Rap fyr i LA' har den originale titel 'Fresh Prince of Bel-Air', og her praktiserede Alfonso Ribeiro, der spillede fætter til seriens hovedrolle, Will Smith, ofte den særprægede dans.

Dansen, der er en slags overgearet boogie tilsat svingende arme, blev i serien udført af skuespilleren til Tom Jones' 'It's not unusual'.

Ifølge retsdokumenter skete det for første gang i showets juleepisode i 1991 - sidenhen har dansen gået under navnet 'Carlton dance', hvilket gør den til en stor del af skuespilleren. Se dansen her.

- 27 år senere er dansen stadig markant, bliver øjeblikkeligt genkendt og er uløseligt forbundet med Ribeiros identitet, kendisstatus og popularitet, står der blandt andet i dokumentet.

Dansen kan købes

I spillet 'Fortnite Battle Royale', der er blandt de mest populære spil i verden, kæmper op til 100 spillere mod hinanden i kampen at være den sidste tilbage. Og undervejs er det muligt at tilkøbe ting - eksempelvis en dans.

Herunder også den dans, som ifølge skuespilleren tilhører ham, og som kan købes under navnet 'Fresh'.

Det er blevet så populært, at brugere over hele verden lægger videoer op af dem selv, hvor de danser under hashtagget #fortnitedance eller #fortnitevideos.

Ønsker ikke at kommentere

Skuespilleren forlanger at få sagen fremstillet for en jury. Dermed håber han at få frataget producenterne af Fortnite retten til at bruge, sælge eller vise dansen i spillet.

Derudover er der også krav om en erstatning fra spilgiganten til skuespilleren selv.

 Epic Games, der spiludviklingsfirmaet bag Fortnite, har ifølge CNN ikke ønsket at kommentere sagen.