Snart kan du fortryde sendte beskeder i Messenger

Inden for ti minutter kan man fortryde og trække en besked tilbage.

Hvis du har prøvet at sende en besked til din chef eller mor, som egentlig var tiltænkt kæresten, vil du sikkert synes godt om en ny funktion i Facebooks beskedapplikation Messenger.

Det bliver nemlig snart muligt at fortryde og trække sendte Messenger-beskeder tilbage.

Det skriver selskabet i App Store under nyheder, når man downloader applikationen.

Præcis hvornår funktionen bliver tilgængelig, er uvist, men ifølge beskrivelsen i App Store sker det "i nær fremtid", hvor flere nye tilpasninger rulles ud løbende "over de næste par uger".

Tidligere har det kun været muligt at slette fra sin egen chat-historik, men med den nye funktion kan en besked også fjernes hos modtageren.

Det er dog ikke alle beskeder, man har sendt nogensinde, der kan fjernes. Der er ti minutters fortrydelsesret, efter en besked er afsendt.

Zuckerberg har slettet beskeder i månedsvis

Tiltaget er dog ikke helt nyt, da det allerede har været muligt for flere topfolk hos Facebook at trække sendte beskeder tilbage. Det kunne teknologi-mediet Techcrunch fortælle tidligere på året. I marts kunne de afsløre, at beskeder sendt fra blandt andet Facebooks direktør, Mark Zuckerberg, blev slettet i modtagernes indbakke, og det var ikke noget, de blev informeret om.

Dengang beklagede Facebook og forklarede, at det skete på grund af sikkerhedsårsager. De lovede dog samtidig at rulle funktionen ud til alle Messenger-brugere.

Afstemning

Har du prøvet at sende en besked til den forkerte modtager?

Forskellige returregler

Det er så sket nu. Men sammenligner man med en anden Facebook-ejet beskedapp, Whatsapp, er Messengers ti minutters fortrydelsesret ikke lang betænkningstid.

Brugere af Whatsapp har nemlig en hel time, hvis de vil slette en besked fra både deres egen og en modtagers indbakke.

Brugere af Googles Gmail kan indstille deres konto, så de har mulighed for at fortryde en mail inden for op til 30 sekunder.

Funktionen i Gmail fungerer sådan, at e-mailen faktisk ikke sendes af sted straks. Den ligger i kø i det tidsinterval, man har indstillet den til.

Men sådan kommer fortryd-funktionen i Messenger ikke til virke. Beskeden bliver sendt straks, så man risikerer stadig, at modtageren når at læse den fejlsendte besked, inden man når at trække den tilbage.