Tech

Apple præsenterer nye iPhones - modellen alle har ventet på, siger ekspert

Techgiganten lancerer tre nye iPhone-modeller og en ny udgave af Apple Watch. Se listen over telefonernes opdaterede funktioner sidst i artiklen.

Apple har onsdag på et pressemøde i hovedsædet i Californien præsenteret tre nye modeller af selskabets ikoniske mobiltelefoner - iPhone XR, iPhone XS og iPhone XS Max.

Desuden er uret Apple Watch blevet forbedret med en række nye funktioner.

Alle tre mobiltelefoner er baseret på samme design som den nuværende iPhone X. Og dermed blev forventningerne om, at Apple kun laver mindre ændringer i varesortimentet, bekræftet.

It-giganten sender de større og dyrere modeller på markedet på et tidspunkt, hvor salget af smartphones er stilnet af, og producenterne vil have kunderne til at opgradere til nyere modeller.

- Der er ikke noget revolutionerende nyt, siger Hal Eddins, cheføkonom i Capital Investment Counsel, en af Apples aktionærer, og tilføjer:

- Det er et spørgsmål om at få folk til at blive ved med at opgradere.

Det er mobiltelefonen, som alle har ventet på

David Guldager, tech-ekspert

Startpris på under 7000 kroner

Den udlægning er den danske mobilekspert Brian Dixen enig i.

- Jeg havde ikke forventet andet fra Apple ved de nye iPhones. Men de kunder, der gerne vil have de nyeste iPhones, de køber dem uanset hvad, siger han.

Han tilføjer, at mange havde forventet, at Apple i dag samtidig ville have præsenteret en ny, billig Macbook. Men denne bliver formentlig først introduceret til oktober i år, fortæller Brian Dixen.

Prisen på en iPhone XR, der kommer i de danske butikker fra den 26. oktober, kommer til at ligge på 6699 kroner med 64 gigabyte hukommelse.

Modellen, alle har ventet på

Prisen er den største styrke for den nye iPhone XR, mener tech-ekspert David Guldager.

- Dagens vigtigste nyhed fra Apple er den relativt billige iPhone XR-model. Den er yderst interessant, for det er mobiltelefonen, som alle har ventet på, da den er cirka 3000 kroner billigere end en iPhone X. Og samtidig er den teknisk set lige så god som X'eren, siger David Guldager.

Modellerne XS og XS Max med 64 gigabyte kommer til at koste henholdsvis 8899 og 9799 kroner på det danske marked.

De vil være at finde i de danske butikker fra fredag den 21. september, men kan allerede bestilles fra fredag den 14. september.

Rider med på sundhedsbølgen

Foruden telefonerne præsenterede Apple en ny og større udgave af uret Apple Watch, hvis skærm også går fra kant til kant.

Det giver en skærm, der er 30 procent større end den nuværende.

Det nye ur kan blandt andet måle brugerens hjerterytme og ringe op til alarmcentralen, hvis brugeren falder om. Det kan betyde, at uret appellerer til en lidt ældre kundekreds.

Og det er en rigtig smart funktion, ifølge David Guldager.

- Men det nye Apple Watch er virksomheden på rette vej, for med det nye ur rider Apple med på sundhedsbølgen. Uret kan i praksis fungere som ens egen lille, hjemlige læge, mener tech-eksperten.

David Guldager forklarer, at der i uret findes et avanceret gyroskop, der registrerer, hvis man pludselig vælter. Sker dette, vil uret automatisk 'spørge', om man er ok.

Og hvis man som bruger ikke svarer ’ja’, vil uret begynde at ringe op til de på forhånd definerede alarmkontakter - for eksempel ens børn, hjemmehjælper eller lignende personer.

Apple præsenterer nye iPhones

 1. Største skærm

  Modellen XR får en skærm på 6,1 tommer.

  Modellen XS får en skærm på 5,8 tommer, som den nuværende model X, mens den største mobiltelefon XS Max får en skærm på hele 6,5 tommer.

  Det er dermed den største skærm fra Apple nogensinde.

 2. Mere vandtætte

  De tre nye typer af iPhones er alle endnu mere vandtætte end tidligere.

  De kan klare 30 minutter under vand på maksimalt to meter, mens de tidligere iPhone-modeller maksimalt kunne klare et tryk på 1,5 meter vand.

 3. Avanceret Face-Id

  De tre nye iPhones indeholder alle mere avanceret Face-Id-teknologi end tidligere.

  Dermed bliver det fremadrettet endnu lettere at lukke sin telefonen op via ansigtsgodkendelse, da de nye iPhone-modeller ikke besidder den traditionelle home-knap.

 4. Billig pris

  Modellen XR vil koste 6699 kroner, hvilket er væsentlig lavere end de andre iPhone X-modeller.

  Modellerne XS og XS Max vil henholdsvis koste 8899 og 9799 kroner på det danske marked med 64 gigabyte hukommelse.

 5. Flere farver

  XR-modellen kommer i seks forskellige farver - gul, koral, rød, blå og hvid og sort.

  Modellerne XS og XS Max fås 'kun' i tre farver - guld, sølv og platin-grå.

Kilde: Brian Dixen, mobilekspert.