Tech

Apple-aktien til vejrs forud for iPhone-pressemøde i september

Kinesiske virksomheder har allerede produceret covers til de endnu ikke offentliggjorte iPhones.

Rygterne om en ny iPhone sender aktierne for virksomheden Apple til vejrs, skriver The Guardian. 

Onsdag den 12. september holder virksomheden et pressemøde, hvor det forventes, at virksomheden vil præsentere en række nye modeller af den populære smartphone.

Derudover er aktiekursen også påvirket positivt af rygter om, at Apple også vil lancere en række nye modeller af virksomhedens ur, det såkaldte iWatch.

Rygter fra Kina

På Europas største messe for forbrugerelektronik, IFA, der afvikles i Berlin i disse dage, har flere af de kinesiske deltagere allerede covers klar til de endnu ikke offentliggjorte iPhones.

Selv om Apple er et amerikansk selskab, så produceres telefonerne i Kina. Og det er også herfra, at rygterne ofte flyder.

De kinesiske tilbehørsproducenter får angiveligt udleveret kopier af de nye telefoner på forhånd. Begrundelsen er, at de skal kunne producere tilbehør til dem, der er klar samtidig med, at Apple sender telefonerne på gaden.

Det danske techsite recordere.dk har haft de kinesiske kopier i hænderne, og ifølge dem bliver der tale om en afløser for iPhone X på 5,8 tommer med Oled-skærm, en større iPhone X på 6,5 tommer, også med Oled-skærm, og en afløser for iPhone 8 på 6,1 tommer med LCD-skærm.

Gang i rygterne

Apple har som vanligt ikke har kommenteret på rygterne om de nye produkter. Hjemmesiden 9to5Mac, som følger Apple i tykt og tyndt, skriver, at man er kommet i besiddelse af officielle billeder af en af de nye smartphone-modeller. Men det har Apple heller ikke kommenteret på.

Apples nye telefoner præsenteres en måned efter, at Samsung, hvis telefoner er verdens mest solgte, præsenterede deres nye flagskib i form af den store Galaxy Note 9. Det er den smartphone, som den store udgave af iPhone X skal tage kampen op med.

Selv om Apple er verdens mest værdifulde selskab og for nylig rundede en markedsværdi på 1000 milliarder dollar, så er det kun verdens tredjemest sælgende, når det gælder smartphones.

Apple blev for nylig overhalet af kinesiske Huawei, der, målt på antal enheder, sælger flere telefoner end Apple. Foran dem begge ligger koreanske Samsung.