Tech

Apple opfinder tastatur, der kan tåle cola og krummer

Måske er der en ny type tastatur på vej til Apple-brugerne. I hvert fald har Apple fået patent på flere nye af slagsen.  Ólafur Steinar Gestsson / Scanpix Denmark

Har man først spildt krummer eller sodavand ned i sit tastatur, bliver det aldrig som nyt igen. Men med en række patenter har Apple fundet løsningen.

Du sidder foran computeren og har lige åbnet en flaske cola.

I et øjeblik bliver du distraheret, og så sker det, der bare ikke må ske. Med ét er der brun væske ud over hele tastaturet, og selv om du med det samme får hældt colaen fra og tørret tasterne, er skaden sket.

Fra nu af vil bogstaverne ’e’ og ’s’ sætte sig fast, hver gang du klikker på dem, og det vil før til utallig ufuldstændige ætningr som denn.

En række elektronikfirmaer har tidligere lanceret eksterne tastaturer, der både tåler cola og en tur under vandhanen, og nu tyder noget på, at elektronikgiganten Apple også har fundet en metode, der kan gøre op med klistrede computertastaturer.

De har i hvert fald fået patent på et tastatur, der kan afhjælpe problemet.

Hullet skal lukkes

Ud over klistrede væsker har Apple også opfundet en måde at sikre, at krummer og andre småting ikke sætter sig fast under tasterne.

Dette kan blandt andet gøres ved at lukke det hul, der i dag er rundt i kanten og under hver tast på tastaturet, viser tegninger fra Apples patentansøgning.

Her foreslår de blandt andet at lægge et tyndt materiale under tasterne, som vil fungere som en hinde.

Apple foreslår i deres patentansøgning at indsætte et ekstra dækkende lag under tasterne. På den måde kan man undgå, at der kan ryge krummer ned under tasterne.

Membran skal puste skidtet ud

Det er dog ikke den eneste løsningsmodel, der kan være på trapperne for alle os, som spiser og drikker, mens vi sidder foran skærmen.

Apple har også opfundet en membran, som kan sidde under hver enkelt tast.

Idéen er, at fingrenes tryk på tasterne får membranen til at puste luft ud, og at snavs og krummer dermed ryger ud af tastaturet igen.

Denne membran vil gøre det muligt at skabe et lufttryk, som vil puste krummer væk fra området under tasterne.

Denne løsning vil dog næppe hjælpe, hvis man spilder klistrede drikkevarer ned mellem tasterne.

Apple har fået patenterne, men det står endnu ikke klart, om de har i sinde at benytte sig af dem. Derfor er det heller ikke til at sige, hvornår man med ro i sindet kan spise en sprød cookie eller drikke en appelsinvand over sit tastatur.