Tech

Fire trådløse hovedtelefoner - se, hvilke der er bedst og billigst

I en test af de nyeste in-ear trådløse hovedtelefoner viser det sig, at det billigste par også er det bedste valg.

Den helt trådløse æra er så småt ved at slå sig fast hos producenterne, og det kommer forbrugerne til gode.

De nyeste produkter på den trådløse stamme er de såkaldte in-ear hovedtelefoner: Små hovedtelefoner, der sidder fast i øret uden brug af bøjle. De kommer alle med en trådløs batteripakke, der gør, at hovedtelefonerne kan lade op, mens de ligger i lommen.

Der dukker i øjeblikket flere og flere lignende produkter op, men vi har valgt at fokusere på disse fire på grund af tilgængeligheden.

test af airpods

Apple Airpods - pris 1200 kroner - VINDER

Apple var selskabet, der satte gang i bølgen af trådløse in-ear hovedtelefoner med deres Airpods. Det er en trådløs udgave af deres velkendte earpods, som i dag bliver leveret ved køb af en iPhone.

Airpods er uhyre nemme at tilslutte en iPhone. Det kræver blot, at man åbner den lille batteripakke, der mere ligner en æske med tandstikker. Derefter tilslutter den automatisk iPhone.

Hvis ikke man har iPhone eller et Apple-produkt, skal man benytte sig af den noget mere bøvlede, men i det mindste standardiserede Bluetooth-tilslutning, som man kender det fra andre trådløse Bluetooth-produkter.

Derudover er Airpods meget fornuftige uden dog helt at brillere med fremragende lyd eller vilde funktioner. Men man køber Airpods, fordi brugervenligheden er i top, og ikke mindst fordi det er også er dem, der sidder klart bedst i øret.

test af høretelefoner

Jabra Elite 65t – pris 1300 kroner

Danske Jabra har længe fokuseret på at være tæt i hælene på Apple, og de skuffer ikke på det punkt med deres trådløse Elite 65t. Forskellen er dog til stede, blandt andet på designet af selve øreenhederne. Her er der tale om små gummidutter, der skal proppes ind i øret. Og ikke hårdt plastik, som det er tilfældet med Airpods.  

Det bløde materiale giver klart en bedre lyd - blandt andet i form af en velfungerende bas. Men det betyder samtidig, at man skal kæmpe lidt mere med at placere dem i øret. Men når de først sidder der, så sidder de der.

Der er en medfølgende app, der er tilpas brugervenlig og med de ekstra funktioner, man måtte ønske sig. Eksempelvis er der en equalizer, hvis man ændrer lidt i lydbilledet.

Problemet ved disse slags hovedtelefoner er, at man ofte kan komme til at lukke al anden lyd helt ude, og det er et problem, hvis man begiver sig ud på eksempelvis en cykelsti eller lignende.

Jabra tilbyder alle en teknisk løsning, hvor man kan høre omgivelserne igennem hovedtelefonerne (det samme gør B&O og Bragi, som anmeldes herunder). Det gøres med en lille mikrofon på ydersiden, så man kan høre tingene omkring sig. Det er smart og nødvendigt, hvis man har tænkt sig at bruge dem på cykelstien.

test af B&O E8

Bang & Olufsen Beoplay E8 – pris 2200 kroner

Dette er klart testens bedst designede hovedtelefoner. Lige fra den læderklædte batteripakke til de små ørepropper. Det er dansk Bang & Olufsen-design, når det er pænest.

Desuden er lyden også et stort skridt fremad – specielt i forhold til Apples Airpods. Her får du igen meget mere bas, diskant og klang. Det skyldes igen valget af gummidutter, man propper helt ind i øret, som vi ser med Jabra.

Disse hovedtelefoner er dog underligt nok nemmere at placere i øret. Det kan skyldes, at de er en tand mindre i designet end både Jabra og Bragi.

Prisen og tilslutningsproblemer med mobilen gør dog, at helhedsindtrykket daler en smule. For det første er det alt for dyre hovedtelefoner i forhold til konkurrencen, og ligeledes har jeg kæmpet med at forbinde E8 til min mobil, hver gang de har været slukket. De hopper simpelthen helt ud af min Bluetooth-menu, og så må jeg igen ind og tilslutte dem fra bunden af.

Det kan forhåbentlig blot rettes op med en opdatering, men det trækker utvivlsomt ned på oplevelsen.

test af høretelefoner Video: Thomas Wilmann

Bragi The Dash Pro – pris 2600 kroner

Her har vi testens mest avancerede hovedtelefoner. The Dash Pro er tæt på en mindre computer i øret. Selve øreenhederne kan lagre musik i form af MP3-filer. Den kan monitorere din hjerterytme, den kan kontrollere din træning – selv svømning – og så har den en ekstra og noget mere ligegyldig funktion. Du kan nemlig styre The Dash med hovedet.

Det vil sige, at man kan dreje hovedet for at bevæge sig rundt i en lydmenu. En stemme i hovedtelefonerne fortæller, hvilket punkt du står på i menuen. Så kan du eksempelvis nikke for at bekræfte et valg. Det er en funktion, der på papiret kan være smart, hvis man skal have sine hænder fri. Men i praksis bliver den komplet overflødig og tilpas fjollet til, at man ikke gider bruge den.

Mindre overflødig er samarbejdet med oversætter-appen iTranslate. Her kan man kan få oversættelser fra flere sprog direkte ind i øret. iTranslate er gratis den første prøvemåned, men koster derefter 40 kroner om måneden. Med Bragi får man yderligere to måneder gratis.

Denne funktion gør det nemmere at forstå andre sprog, uden at man behøver at have mobilen op foran sig. Det kan give nogle sociale misforståelser. Men oversætterniveauet i iTranslate er desværre endnu ikke helt så gennemarbejdet og godt endnu, at man ikke vil støde ind i misforståelser på et eller andet tidspunkt.

Vi ser nærmere på fire trådløse høretelefoner til din mobiltelefon Video: Thomas Wilmann

Problemet ved The Dash Pro er i øjeblikket, at hovedtelefonerne er for ambitiøse. De vil for mange ting, og det går desværre også ud over lydkvaliteten og ikke mindst prisen. The Dash Pro har et stort potentiale i fremtiden og med de kommende versioner, men i testen her må de se sig slået.