850.000 underskriver protest mod udskældt Snapchat-opdatering

De mange utilfredse brugere vil have Snapchats gamle design tilbage.

Snapchat er havnet i et stormvejr af klager, siden de i sidste uge rullede deres seneste opdatering ud.

Og kritikken bliver ikke bare ved brugernes vrede udbrud og et-stjernede anmeldelser af appen i App Store og Google Play Store, hvor appen kan downloades.

I skrivende stund har mere end 850.000 snapchattere ifølge The Guardian sat sit navn på en online underskriftindsamling med navnet ”Fjern den nye Snapchat opdatering”.

Hermed kræver de, at Snap Inc., som står bag Snapchat, trækker opdateringen tilbage, så brugerne kan få det sociale medies originale design igen.

Forvirrende og barnlig

En af de ændringer, som underskriftindsamlingen vil gøre op med, er, at de såkaldte stories, som enhver bruger kan offentliggøre, nu optræder blandt de snaps, som er sendt personligt til en bruger.

Underskriftindsamlingens initiativtager, Nic Rumsey fra Australien, forklarer desuden, at mange af appens funktioner er blevet vanskeligere at bruge – og i nogle tilfælde decideret ubrugelige.

- Der er en generel irritation blandt brugerne, og mange har besluttet at bruge en VPN-app eller andre risikable tricks for at få det gamle Snapchat tilbage, fordi den nye opdatering er så irriterende, lyder det også i motivationen for underskriftsindsamlingen.

I kommentarfeltet under indsamlingen forklarer mange brugere, hvorfor de har valgt at skrive under.

- Jeg skriver under, fordi Snapchat er min yndlingsapp. Mine venner og jeg bruger den hele tiden, og jeg synes, denne opdatering er forvirrende og har et barnligt udtryk, og jeg overvejer at lade være med at bruge den, så længe det bliver i denne udgave, lyder det eksempelvis fra en, mens en anden skriver:

- Alle hader opdateringen. Den gør appen så svær at bruge og navigere i. Please, giv os det gamle Snapchat tilbage.  

Snapchat bør lytte

Da Snapchat i slutningen af november præsenterede opdateringen, var det med fokus på brugervenligheden. 

- Indtil nu har de sociale medier altid blandet billeder og videoer fra dine venner med indhold fra udgivere og skabere. Det nye Snapchat adskiller "social" fra "media", lyder det blandt andet i en præsentationsvideo.

Ifølge The Guardian har Snap Inc. ingen planer om at bringe appens originale layout tilbage.

- Opdateringer så store som denne kan tage lidt tid at vænne sig til, men vi håber, at brugerne vil blive glade for den, når først de falder til, lyder det fra firmaet i en udtalelse til avisen.

Spørger man TV 2s tech-ekspert, David Guldager, bør Snapchat dog tage kritikken til efterretning.

- Hvis man har en underskriftsindsamling med 600.000 underskrifter, så har man 600.000 utilfredse brugere. Det er ikke en lille del, og det er klart, at Snapchat også tager det alvorligt. Alt andet ville være åndssvagt, siger han.

Afstemning

Ny opdatering er realistisk

Dog tror David Guldager ikke, vi kommer til at se en tilbagerulning af det gamle design – og sker det, vil det være ”en falliterklæring”.

- Man har brugt tid, penge og udvikling på at komme hertil, så i stedet vil man bygge videre på det, man har nu, siger han.

Derfor mener tech-eksperten, det er mere realistisk, at der er en opdatering med små forbedringer på vej.

- Det kan være, at de kommer med en mindre opdatering inden for kort tid, som retter op på nogle af de ting, som brugerne efterspørger.

Hvis du er træt af den nye opdatering, kan du se en guide til, hvordan du får det gamle Snapchat tilbage i videoen øverst. David Guldager påpeger dog, at der er tale om en midlertidig løsning, da man automatisk vil blive tvunget over i det nye univers på et tidspunkt.