Snapchat-brugere kritiserer opdatering – sådan får du det gamle layout tilbage

Det sociale medie har rullet en opdatering ud, der har fået brugerne til at true med at slette den populære app.

Vi mennesker er vanedyr, og når der sker ændringer i vores hverdag, er det sjældent helt uden problemer.

Det har det sociale medie Snapchat i den grad måttet sande den seneste tid, efter de har rullet en opdatering ud.

Opdateringen består af et nyt design og en anderledes opbygning af deres mobilapp, og den er mildt sagt ikke blevet taget imod med kyshånd.

Truer med at slette appen

Den seneste uges tid er opdateringen blevet rullet ud i Danmark, og det har fået det til at vælte ind med tusindvis af etstjernede anmeldelser af appen i App Store og Google Play Store.

En stor del af brugerne skriver kort og kontant bare, at den nye opdatering er noget ”lort”, mens andre uddyber deres kritik af det nye layout.

- Jeg fik en rigtig øv-oplevelse, da jeg åbnede snap her til morgen! Jeg havde udmærket godt set den nye opdatering og havde med vilje ikke opdateret, fordi udseendet er frygteligt rodet og uoverskueligt. Det valgte min telefon så at gøre i nat, og jeg er rigtig skuffet og ked af det. Jeg får lyst til at stoppe med at bruge appen!, skriver en bruger, som kvitterer med en enkelt stjerne.

Hun er langt fra den eneste, som truer med at stoppe brugen af det sociale medie, som ellers er det næstmest populære sociale medie i Danmark.

Hvis du også er træt af den nye opdatering, kan du se en guide til, hvordan du får det gamle Snapchat tilbage i videoen øverst.

Fra tre til fire sider

Spørger man TV 2s tech-ekspert, David Guldager, er det ikke ualmindeligt, at de populære apps møder stor modstand, når de laver opdateringer.

- Det handler om vaner. Nogle apps kan man styre med lukkede øjne, fordi det ligger i fingrene, og indtil man vænner sig til det nye layout, vil det give nogle frustrationer, siger han.

En af de største ændringer, der er fulgt med den nye opdatering, er netop layoutet og antallet af sider i appen. Tidligere kunne man bladre mellem fire sider: de personlige snaps, dine venner har sendt direkte til dig, kameraet, Story-siden, hvor man kunne se sine venners offentlige stories i 24 timer, og en Discover-side med reklamer og indhold fra medier.

Sådan så Snapchat ud før opdateringen.
Sådan så Snapchat ud før opdateringen. Foto: Screendumb fra Snapchat.

I den nye opdatering er dette blevet kogt ned til tre sider, så vennernes private snaps og offentlige stories er blevet samlet på én side, og det vækker frustration.

Og sådan ser Snapchat ud efter opdateringen. Den første side består nu både af private snaps og offentlige stories.
Og sådan ser Snapchat ud efter opdateringen. Den første side består nu både af private snaps og offentlige stories. Foto: Screendumps fra Snapchat

- Forvirrende opdatering. Det fungerede rigtig fint før og var ligetil – nu er det desværre blevet besværligt og på bekostning af funktionaliteten. Brugervenligheden røg fra 5 ned til 1, skriver en bruger på Google Play Store.

Selvom modstanden er massiv, vurderer David Guldager dog ikke, at Snap Inc., som står bag det sociale medie, vil trække opdateringen tilbage. I videoen øverst kan du imidlertid se hans løsning på, hvordan du kan få den gamle version tilbage på din telefon.

Skabt for at forbedre brugervenligheden

Snap Inc. har ikke svaret på kritikken, men da de i slutningen af november præsenterede opdateringen, var det faktisk lige netop brugervenligheden, der var i fokus.

- I dag annoncerer vi det nye, forbedrede Snapchat - det er organiseret med dine venskaber i fokus og er skræddersyet specielt til dig! skrev de dengang.

Ved at samle al interaktion med dine private kontakter på én side mener Snap Inc., at det vil blive mere overskueligt at finde rundt i appen.

- Indtil nu har de sociale medier altid blandet billeder og videoer fra dine venner med indhold fra udgivere og skabere. Det nye Snapchat adskiller social fra media, skrev de.

En del af kritikken fra brugerne er dog, at indhold fra medier og skabere fylder for meget i forhold til vennernes indhold.

- Er pænt ligeglad med snaps fra folk, jeg ikke kender. Hvis Snap holder fast i det nye design, så bliver det slettet her, skriver en vred anmelder.

Afstemning