Tech

Glem iPhone X: Her er et godt alternativ til en tredjedel af prisen

Kinesiske OnePlus har formået at lave en ny smartphone, der både er langt billigere og på flere områder også bedre end Apples topmodel, iPhone X.

Det er måske på tide, du prøver noget nyt. Danskere er ellers notorisk kendt som iPhone-folket. Det slog en undersøgelse, lavet af Kantar Group for brancheorganisationen Danske Medier, fast i sommer.

Tæt på hver anden dansker ejer i dag en iPhone, men måske kunne de spare pengene på den nye iPhone X og i stedet kigge på alternativerne.

Et af disse alternativer er kinesiske OnePlus 5T, som vi har hevet ind foran kameraet. Den er både billigere og på flere punkter også bedre end topmodellen fra Apple.

Den kinesiske OnePlus 5T er ikke bare billigere end den nye iPhone. Den er også bedre på flere punkter.

Fem fede plusser

PRIS

Prisen er umulig at komme udenom, når man fremhæver de kinesiske mobiler. På grund af en billigere produktion kan de kinesiske producenter også holde prisen på smartphones forholdsvist lav. Blandt andet kan du i dag købe OnePlus 5T fra en pris på 3400 kroner. Det er næsten tre gange billigere end iPhone X.

HOVEDTELEFONSTIK

Selvom du måske er glad for din iPhone, så har du stensikkert savnet hovedtelefonsstikket, siden iPhone 7 blev lanceret sidste år. Selvom du måske ikke vil indrømme det som Apple-fan, så er det møghamrende irriterende. Men her kommer kineserne til undsætning. For OnePlus gør med sit hovedtelefonstik det muligt at lade telefonen op og afspille lyd på samme tid.

DUAL SIM

Mange lønmodtagere kender problemet med at have to mobiler med sig, overalt hvor man går. Der er en arbejdsmobil og så din private. Men hvor dejligt ville det ikke være at have begge dine numre i samme mobil? Det kan du få med OnePlus 5T.

BATTERI

Strøm til din smartphone er næsten vigtigere end føde, og her leverer OnePlus. Den har et noget større batteri end iPhone X, der har en levetid på op til 34 timer. Det er altså næsten to hele dage uden brug af ledning. Og hvis der skulle være brug for det, kan du også benytte dig af en speciel hurtig-oplader, der genoplader telefonen fra 0 til 70 procent på 30 minutter. Så er den dag reddet.

MERE FRISTIL

Er du træt af Apples lænker og restriktioner på dit styresystem, vil du elske Androids frie tilgang til tingene. Her kan du med lidt teknisk snilde fuldstændig personliggøre din mobile oplevelse. Der er ingen tvivl om, at de fleste smartphone-brugere nok aldrig vil udnytte det potentiale, men det er dejligt at vide, at man kan.

DET EKSTRA

Telefonen kan også låses op alene med dit ansigt, som det er tilfældet med iPhone X. Scanneren i OnePlus virker hurtigt og brugervenligt. Til tider virker den endda langt hurtigere end den i iPhone X. Desuden er der en velfungerende fingerscanner på bagsiden, hvis nu du skulle mangle sådan en.

Tre ærgerlige minusser

Der er dog også tre ting, som trækker ned hos den nye kinesiske telefon.

SKÆRMEN

Du får ikke en skarp OLED-skærm, som du gør med iPhone X. Dette er i stedet en Fuld HD, som er hakket under i kvalitet. Det er der dog stor sandsynlighed for, at dine øjne alligevel ikke helt opdager. Men går du op i det skarpeste, får du det desværre ikke her.

SMID DEN IKKE I VANDET

Det kan være, man har vænnet sig til den vandsikre stil med de andre smartphones, men det har OnePlus endnu ikke hørt om. Så lad vær med at bruge din mobil ude i det helt store skybrud. Og lad for Guds skyld vær med at tabe mobilen i vandet – så er du advaret.

BEDRE VERSION AF ANDROID, TAK

Nu når OnePlus på så mange områder kan konkurrere mod topmodellerne fra konkurrenterne, er det ærgerligt, at den ikke kører på den nyeste og klart bedste Android-version, kaldet Oreo. I stedet kører den på Android 7.1.1 Nougat.