Tech

Gør din iPhone mere sikker med disse fire trin

Din iPhone har fået en del flere nye indstillinger med iOS 11, som gør mobilen endnu mere sikker. Vi viser fire af de vigtigste her.

I dag kan du betale for dine varer i supermarkedet med mobilen.

Mobilen er generelt et sted, der er fyldt til randen med indhold, som du helst ikke vil have andre skal have fingre i. Men på trods af det, så er vi danskere notorisk kendt for ikke at beskytte vores telefoner godt nok.

Danskernes dovne tilgang til den mobile sikkerhed er vokset år for år, viste en undersøgelse fra sidste år lavet af Telia. I 2011 var 17 procent af de danske mobiler ikke beskyttet med adgangskode eller fingeraftryk – i 2016 var tallet på 20 procent. 

Og det vil regeringen nu lave om på med en ny kampagne kaldet 'Vi holder hackerne ude'. Den skal få danskerne til at være mere opmærksomme på it-sikkerheden på blandt andet mobilen.

Nyt iOS 11 gør dig mere sikker

Heldigvis kan du gøre en hel del for at sikre dig selv på mobilen. For med den nyeste opdatering iOS 11 til Apples enheder, har du fået flere knapper at dreje på.

iOS 11 kom ud tilbage i september. Det kan være du endnu ikke har opdateret, men af rent sikkerhedsmæssige årsager er det dog altid en god idé at holde sin mobil og ens apps helt opdateret.

Se her hvilke sikkerhedstrin, der er de vigtigste at rette op med det samme på mobilen.

Sådan sikrer du din iPhone

 1. Slå tofaktorgodkendelsen til

  Dette er måske den vigtigste og nemmeste funktion at slå til med det samme. Du kan med fordel gøre det på andre tjenester som Google, Facebook, Instagram og så videre.

  Med tofaktorgodkendelsen slået til, skal man bruge både dit brugernavn, kodeord og din mobil. Når du logger ind på andre enheder, som eksempelvis en computer på et offentlig bibliotek, en vens mobil eller andet, bliver der sendt en sekscifret kode til dit mobilnummer, som du skal bruge efter du logger ind med brugernavn og kodeord.

  Det betyder, at fremmede ikke ville kunne logge ind på din iCloud, på din Facebook- eller Google-konto alene med dine loginoplysninger.

  1. Gå ind i Indstillinger
  2. Tryk på dit navn i toppen
  3. Tryk på ’Adgangskode og sikkerhed’
  4. Slå tofaktorgodkendelse til
 2. Slå Find min iPhone til

  Den anden vigtige funktion du bør slå til, så snart du har muligheden for det, er Find min iPhone. Den gør det muligt at finde din mobil igen, hvis den bliver tabt eller stjålet.

  Som noget nyt kan du nu også slå funktionen ’Send sidste lokalitet’ til. Den gør, at mobilen automatisk sender sin placering, hvis den løber tør for strøm, så du ikke behøver helt miste den, selv om den ikke er tændt.

  1. Gå ind i Indstillinger
  2. Tryk på dit navn i toppen
  3. Tryk derefter på  ’iCloud’
  4. Bladr ned til ’Find min iPhone’
  5. Slå den til
  6. Og slå nu også ’Send sidste lokalitet’ til
 3. Få en bedre skærmlås på

  Alle bør have skærmlås på mobilen, så fremmede ikke pludselig vil kunne få adgang til mobilens indhold. Men der er stor sandsynlighed for at du benytter dig af standard-sikringen, som blot er fire cifre.

  Det handler om at gøre det noget sværere for andre, at komme til indholdet, så skaf dig hellere en mere avanceret kode. Den behøver ikke være sværere for dig at logge ind, men at skifte mellem tal og bogstaver er en rigtig god ide.

  1. Gå ind i Indstillinger
  2. Tryk på ’Touch ID & adgangskode’ eller ’Face ID & adgangskode’ på iPhone X
  3. Tryk på det blå ’Skift adgangskode’
  4. Tast nu koden ind
  5. Og tryk nu på det blå tekst ’Indstillinger til adgangskode’ nede i bunden.
  6. Her kan du vælge ’Speciel alfanumerisk kode’
  7. Og vælg nu en kode med både tal og bogstaver.
 4. Beskyt dig på nettet

  Du bruger naturligt nok meget tid på internettet, men nok mindre tid på at tænke over, hvor meget du reelt bliver overvåget. Det kan være cookies, sporing fra websteder og mere. Det er umiddelbart ikke noget at være nervøs over, men derfor kunne man måske tænke sig at være lidt alene alligevel.

  Nu kan du så nedjustere, hvor meget andre websteder egentlig skal spore dig i webbrowseren Safari på mobilen. Du kan slå en del til og fra i de nye indstillinger på iOS 11.

  1. Tryk på Indstillinger
  2. Scroll ned til punktet ’Safari’
  3. I bunden har du nu mulighed for at slå ekstra funktioner til, som blandt andet ’Undgå sporing ml websteder’, ’Bloker alle cookies’ og ’Lad ikke websteder spore mig’.