Tech

Sygeplejerske skaffede ny emoji – sådan gjorde hun

Apple har tilføjet en ammende kvinde til deres emoji-tastatur. Idéen kom fra Rachel Lee.

En række nye emojis er klar til iPhonen.

Blandt kinesisk takeaway og nye håndtegn finder man en emoji af en ammende kvinde, der både har et budskab og mere end et års arbejde bag sig.

Kvinden bag emojien, Rachel Lee, er sygeplejerske på University College Hospital London.

Hun arbejder på en afdeling for tidligt fødte børn og deres familier og ved via sit arbejde, hvor vigtigt amning er.

Emojien, der manglede

Mens hun en dag kiggede på sin mobiltelefon, opdagede hun, at der manglede noget på emoji-tastaturet.

- Der var en baby-emoji og en sutteflaske-emoji. Men der var ikke en emoji af den naturlige måde af made et barn på, siger hun til TV 2.

Derfor satte hun sig for at sende et forslag om en ny emoji til det såkaldte Unicode Consortium. En organisation, der blandt andet bedømmer og vurderer ansøgninger om nye emojis. 

Kan gøre amning normalt

Rachel Lee håber, at den ammende emoji kan være med til at normalisere amning. Også i det offentlige rum.   

- Bryster bliver seksualiseret hele tiden. Du kan snart ikke bruge dem til det, de blev lavet til. At made et barn, siger hun.

Tech-giganter som Google og Apple laver emojis på baggrund af guidelines fra Unicode Consortium, og i dag kan Rachel Lee glæde sig over, at Apples nyeste opdatering af styresystemet, det såkaldte iOS 11.1, gør den ammende kvinde til en del af tastaturet.

Selve processen fra idé til virkelighed har taget langt over et år for Rachel Lee. I videoerne herunder, kan du høre hendes råd til, hvordan man forhøjer chancerne for at få realiseret sin emoji-idé.

Hvem vil bruge din emoji?

For det første er det vigtigt at have styr på fakta for at søge om en ny emoji. Mangler emojien virkelig i det nuværende udvalg, og hvor ofte forventer du, at den vil blive brugt?

Man skal have styr på sin fakta for at skabe en ny emoji. Video: Divya Das

Hvordan skal din emoji se ud?

Derudover skal man levere en idé til, hvordan emojien skal se ud. Man skal både indsende et grafisk forslag i farver og et i sort-hvid.

Bliver emojien accepteret, er det i sidste ende op til eksempelvis Apple, Google eller Facebook at beslutte, hvordan deres version af emojien kommer til at se ud.

Skal din emoji-idé blive til noget, anbefaler Rachel Lee at medsende en skitse af, hvordan emojien kunne se ud. Video: Divya Das

Undgå emoji, der kræver mange hudfarver

Rachel Lee fortæller desuden, at det kan være en god idé at have mindst mulig hudfarve med i sit grafiske forslag.

I hendes forslag var der både hudfarve på babyen og på moderen, men på den endelige emoji har babyen fået en hat på, hvilket gør den mindre avanceret. 

Rachel Lee anbefaler, at man lader sin emoji have så lidt fri ud som muligt. Video: Divya Das

Alle, der har lyst, kan indsende et forslag til en ny emoji til Unicode Consortium. Det er gratis at foreslå en ny emoji, og ifølge præsident og medstifter af Unicode Consortium, Mark Davis, får de hvert år cirka 100 ansøgninger om nye emojis. 

Rachel Lee tjener intet på sin emoji.