Tech

70 nye emojis klar til iPhone

Emojien nederst til højre er et håndsignal fra USA, der betyder 'jeg elsker dig'. Apple

De nye emojis skal give mere mangfoldighed, lyder det fra Apple.

Vi har i et stykke tid kunnet vælge den franske croissant, de farverige hjerter og græskarhovedet, når vi tilføjer emojis i beskeder på vores iPhone eller iPad.

Men har du også tænkt, at noget manglede?

Det kunne være et halstørklæde til at beskrive de lave vintergrader udenfor, en bjergbestiger eller en broccoli til at vise aftenens ret.

I en ny opdatering af Apples styresystem, det såkaldte iOS 11.1, er det muligt. Her følger 70 nye emojis - heriblandt ovenstående eksempler - med i pakken.

Derudover vil det være muligt at bruge emojis som en kvinde med et tørklæde, en sandwich og en kokosnød. Eller at sige 'jeg elsker dig' med et særligt håndtegn, hvor kun tommel-, lille,- og pegefinger er løftet.

- De nye emojis gør det nemmere for brugerne at udtrykke sig med større mangfoldighed, flere dyr og skabninger, nye smiley-ansigter og meget mere, skriver Apple.

Emojien er lavet efter et 'jeg elsker dig'-håndtegn fra USA.

Emojis giver kommunikationen et ekstra lag

Mangfoldigheden er enormt vigtig, fordi brugere skal kunne se sig selv repræsenteret, har Nathalie Larsen, digital chef hos PR-bureauet Lead Agency, tidligere fortalt til TV 2.

- Det er vigtigt at kunne spejle sig i det her universelle alfabet af ikoner, som vi bruger på vores telefoner. Og det er vigtigt, at vi føler, at vi kan beskrive vores virkelighed med dem.

Emojis er blevet et hastigt voksende fænomen i hele verden, hvor det vurderes, at der hver dag bliver sendt seks milliarder emojis.

Ifølge Nathalie Lassen giver en emoji et ekstra lag til kommunikationen, da den tilføjer en stemning eller et humør til en besked.

Nedenfor kan du se et udsnit af de 70 nye emojis:

Efter opdateringen kan du også bruge en emoji af kinesermad, en rød kælk eller en havfrue.
Disse emojis er også blandt de 70 nye fra Apple.
Det er nu muligt at bruge en dinosaur, et halstørklæde eller en smiley, der tysser, i dine beskeder.