Tech

Årets gavehit? Cozmo er dyr, men nem at blive dybt forelsket i

Robotter er ikke længere forbeholdt industrihaller eller fremtidsfilm. Interessen for dem som legetøj vokser også. Cozmo er den seneste af slagsen.

ANMELDELSE: Sonys robothund, Aibo, var den første af sin slags tilbage i 1999. Siden er der kommet flere og flere robotter til børneværelset. Den seneste af slagsen er også den hidtil klogeste på markedet. Den hedder Cozmo og er løst bygget over Disney’s Wall-E.

Vi har taget et kig nærmere på den lille robot, der netop er kommet ud på det danske marked. 

Cozmo ligner umiddelbart en lille gravko af plastik. Der er larvefødder og en form for grab foran. Men når Cozmo får strøm, tænder den lille skærm og et par lysende blå øjne kigger nærmest levende rundt i lokalet.

Allerede her er man overbevist om, at Cozmo ikke er som noget andet legetøj derude. 

Bliver klogere og mere avanceret med tiden

Den lille robot fra legetøjsfirmaet ANKI har forskellige features, der gør den betydeligt anderledes. 

Blandt andet er den udstyret med en form for kunstig intelligens, der gør, at den konstant bliver forbedret, jo mere man leger og arbejder med den.

Den kommer med tre lysende klodser, som robotten gerne vil stable, skubbe til eller lege med. Gennem en app til både Android og iOS kan man interagere med robotten. Du kan eksempelvis fodre den med klodserne, lege hukommelsesspil eller blot styre den rundt, som du selv vil.

Desuden har den en ekstra funktion, hvor man kan kode den til at gøre, hvad du vil. 

Det kan eksempelvis være at dreje rundt, lyde som en hund eller løfte klodserne rundt. Det er måske ikke videre avanceret, men selve kodningsdelen i appen er overraskende nem at gå til og derved også underholdende for børn.

Dommen: Charmerende - men dyr

Cozmo er bestemt en sjov, underholdende og elskelig lille robot, men der er desværre en mangel af funktioner og spil til at begynde med. 

Den får løbende flere, som bliver åbnet, når du leger med den. Men det er stadig ikke helt nok til at retfærdiggøre en betydeligt høj pris – specielt når man tager målgruppen af børn og unge i betragtning.

Prisen er på 2.000 kroner. Det giver mening, når man ser på selve det avancerede stykke hardware. Men det virker dyrt, når nu Cozmo ikke har flere funktioner.

Men sådan er det oftest med fremtidens teknologier og muligheder - nogle skal gå forrest. Og det kan man roligt sige, at Cozmo gør med både charme og stil.