Tech

Er iPhone 8 bedre end forgængeren? Her får du svaret

Trådløs opladning, glasbagside, nye features i kameraet. Men er de nye tiltag overhovedet pengene værd?

Efteråret har de sidste mange år også været ensbetydende med en ny version af iPhone fra Apple. Og i år er ingen undtagelse. iPhone 8 er landet i de danske butikker, og spørgsmålet er nu; skal man opdatere og købe den nye telefon?

Det enkle svar er: Nej. Du kan spare de penge og enten vente eller købe den et år ældre mobil med god samvittighed. 

Forskellene mellem den nye iPhone 8 og den tidligere iPhone 7 er så små, at det ikke retfærdiggør et køb.

I videoen foroven gennemgår vi nogle af forskellene, som blandt andet er en ny glasbagside, et bedre kamera, en ny chip og enkle nye features. 

Nyt design giver trådløs opladning

Apple er gået tilbage til glasbagsiden, som vi har set på tidligere iPhone-versioner. Men denne gang lover Apple dog, at den skulle være langt mere holdbar og modstandsdygtig mod eksempelvis slag. Uden at vi konkret har testet det på hårdt betongulv, regner vi nu ikke med, at den er mere holdbar end iPhone 7's metalbagside. Der er et materiale til forskel.

Den nye glasbagside er lavet på baggrund af Apples nye forelskelse, trådløs opladning. iPhone 8 kan benytte sig af de såkaldte Qi-opladere, som også konkurrenter som Samsung benytter sig af.  

Når man trådløst oplader iPhone 8, tager det dog noget længere tid at lade op, end hvis du blot benyttede ledningen. Det gør, at trådløs opladning i sin nuværende form er en mere ligegyldig feature.

Nye features

Apples nye hofnummer med iPhone 8 er kameraet, som har fået en mild opgradering. Det ses helt tydeligt i de mange nye features, som iPhone 8 byder på. 

Nu kan man få gjort mere ud af såkaldte live-billeder, der optager en snas video, både før og efter stillbilledet bliver taget. Nu kan man lave loops ud af sine live-billeder eller lave lang eksponering. Det ser sjovt ud, og det er billeder, man efterfølgende kan dele på de sociale medier, men det er næppe årsagen til, du køber en ny telefon. 

Desuden er portrætmode nu også blevet forbedret. Funktionen er kun tilgængelig på Plus-versionen og blev introduceret sidste år i iPhone 7 Plus.

Der er kommet en lysfunktion til, som i første omgang er i beta-stadiet. Her kan man nemt lege med lyssætningen i billederne. Det ser fedt ud, når det fungerer, problemet er bare, at det gør det ofte ikke. Og så bliver funktionen blot overflødig og ligegyldig. Det er som bekendt en funktion i beta, så du kan roligt regne med, at den vil blive langt mere stabil og velfungerende med tiden.

Er den et køb værd?

iPhone 8 er en forrygende telefon, men er på mange leder og kanter også virkelig en kedelig omgang fra Apple. Kan du på ingen måde vente på, at få en ny iPhone, må det være sådan.

Men hvis du kan slå koldt vand i blodet, ser det på papiret ud til, at du får langt mere iPhone, når X'eren kommer ud. Indrømmet, den bliver også langt dyrere, men den har også mere spændende fornyelser.

Hvis du derimod blot skal have en ny telefon, kan du meget vel spare op til 1.000 kroner og købe iPhone 7. Det er dog med en anelse mindre lagerplads, men det er stadig penge vel sparet. 

Eller også kan du tage et kig efter andre modeller. Helt specifikt kunne Samsungs nye modeller Galaxy S8 være et rigtig godt bud. Den spiller ind med frisk design, fede features og gode fornyelser.