Tech

Sådan stopper du de sexede kvinder på Facebook

Facebook svømmer i øjeblikket over af falske profiler, der prøver at få fat i personlige oplysninger om dig. Men du kan nemt stoppe dem.

Pling!

En venneanmodning på Facebook tikker pludselig ind på din profil. Den storsmilende kvinde med meget lidt tøj på vil gerne være ven med dig. Men problemet er bare, at du overhovedet ikke kender hende.

Det er et scenario, flere og flere Facebook-brugere i dag støder ind i. Venneanmodninger fra falske profiler.

De falske profiler på det sociale netværk er blevet populære blandt såkaldte 'scammere', fordi de kan se, at det virker. Folk vil åbenbart gerne være venner med letpåklædte damer.

Og når endelig I er venner, er det nemmere for den falske profil at sende enten spam, virus eller andet skadeligt til dig over Facebook Messenger eller måske endda på din væg.

Heldigvis kan du nemt stoppe disse 'venneanmodninger'. Det eneste, det kræver, er et enkelt lag af sikkerhed fra indstillingerne på Facebook.

Sådan sikrer du dig

  1. Du logger ind på Facebook. 
  2. Trykker på de tre streger nede i højre hjørne på app'en (trekant i webbrowseren).
  3. Trykker på 'Indstillinger'. Derefter 'Kontoindstillinger' på app'en. 
  4. Så på 'Privatindstillinger' i app ('Beskyttelse af personlige oplysninger' i webbrowseren).
  5. Og derefter på 'Hvem kan sende dig venneanmodninger?'
  6. Nu skal du sætte den til 'Venners venner'.

Det betyder, at du kun kan få venneanmodninger fra andre, der allerede er Facebook-ven med dine Facebook-venner. Det kan i bedste fald barbere en del af de falske profiler af.