Tech

Ny Facebook-funktion på vej til Danmark - snart kan du snooze dine venner

Facebook har udviklet ny "snooze"-funktion, hvor man kan tage en midlertidig pause fra sine venner på det sociale fællesskab.

Gider du ikke længere se opslag fra din folkeskolekammerat på Facebook? Eller er du træt af feriebilleder fra din gamle gymnasieven?

Er svaret ja, så har Facebook en ny funktion på vej til dig, hvor du kan "snooze" dine venner eller grupper og dermed midlertidigt sætte venskaber på pause på det populære sociale medie.

Den selvvalgte pause kan vare 24 timer, 7 dage eller 30 dage.

Det er lidt af en folkesygdom, at vi konstant er på de sociale medier

David Guldager, tech-journalist TV 2

Det skriver Techcrunch.com.

En tidsbestemt udvisning

Thomas Bigum er foredragsholder og ekspert i sociale medier. Han siger om nyheden til TV 2:

- Med "snooze"-funktionen på Facebook kan vi som i sportens verden give vores venner en tidsbestemt udvisning og sætte venskaber på pause. Som en to-minutters udvisning i håndbold. Hidtil har Facebook enten været et direkte til- eller fravalg af personer eller grupper. Men fremadrettet får man nu mulighed for at tage en pause fra opdateringer, som er irriterende.

Thomas Bigum mener, at nyheden automatisk leder tankerne hen på en vækkeursfunktion, og giver et konkret eksempel fra Facebook.

- Hvis en nybagt mor går på barsel, kan hendes Facebook-feed hurtigt blive fyldt op med dagens højepunkter såsom gåture samt at made og lege med babyen. Hvis man føler, det fylder uhensigtsmæssigt meget i ens Facebook-feed, kan man altså vælge at tage en midlertidig pause, fortæller Thomas Bigum.

Ifølge sociale medier-eksperten vil personen, der bliver udsat for pausefunktionen, ikke få noget at vide om udelukkelsen.

Hvis man ønsker at "snooze" nogen, skal der trykkes på rullemenuen øverst til højre ud for en persons indlæg. Dermed tager man en selvvalgt pause fra personen eller gruppen på Facebook.

Facebook er rigtig gode til at være innovative og lytte til folk

Thomas Bigum, ekspert i sociale medier

Facebook forsøger at give os det rette indhold

Kaare Sørensen, redaktør for sociale medier på TV 2, siger om "snooze"-funktionen:

- I starten var vi på Facebook tilfredse med at se vores venners opdateringer om alt mellem himmel og jord. Men i dag er folk mere selektive og bruger i højere grad tid på at følge de mennesker, som de virkelig gider høre på. Hvis din ven for eksempel er på rejse med kæresten i Italien, kan du slippe for at se deres opdateringer, hvis de poster romantiske billeder i ét væk, siger Kaare Sørensen.

Han ser ikke den nye funktion som en revolution, men nærmere som et led i den søgen, Facebook konstant foretager for at stille os tilfredse med det sociale medie.

- Facebooks absolutte drøm er, at du kun ser det, du virkelig ønsker at se. Facebook forsøger hele tiden at skrue på algoritmen, så mediet giver os netop det indhold, vi bliver glade for, fortæller Kaare Sørensen.

Thomas Bigum er enig i denne betragtning. For som han siger:

- Dette er endnu en tilføjelse i tilpasningen af vores Facebook-feed, så det føles dejligt at være på siden.

Giver god mening

Den kommende Facebook-funktion giver god mening for brugerne ifølge tech-journalist David Guldager fra TV 2.

- Det er lidt af en folkesygdom, at vi konstant er på de sociale medier. Når vi får nye beskeder på Facebook, svarer det til i den virkelige verden at blive prikket på skulderen. Og det kræver sædvanligvis en handling og et svar, hvilket skaber en afhængighedskultur, siger David Guldager. Dette kan i nogen grad mindskes med "snooze"-funktionen.

Ifølge David Guldager ligner det den kendte "forstyr ikke”-funktion på mobiltelefonen. Han påpeger, at Facebook i virkeligheden ikke har lyst til at implementere funktionen, hvis det alene stod til dem.

Men da brugere har magten på de sociale medier, skal de tilfredsstilles i en sådan grad, at de fortsætter med at benytte tjenesten.

"Snooze"-funktionen gennemtestes - men er på vej

Ifølge sociale medier-eksperterne bliver den nye Facebook-funktion som altid gennemtestet inden selve udrulningen. Dette arbejde foregår i det skjulte i øjeblikket, og danskerne kan formentlig forvente at se "snooze"-funktionen klar inden for et par måneder.

- Den almindelige dansker vil måske ikke opdage funktionen umiddelbart, men hvis Facebook aktivt 'råber op' om nyheden, så vil det have langt større udbredelse, end hvis folk selv skal finde funktionen, fortæller Thomas Bigum.

Men én ting er sikkert: Funktionen er kommet for at blive.

For som Thomas Bigum siger:

- Facebook er rigtig gode til at være innovative og lytte til folk. De får konstant feedback via deres algoritmer, og "snooze"-funktionen passer fint ind i denne trend.