Tech

Ny iPhone er dyr, men ifølge eksperter er det den bedste nogensinde

Teknologianmeldere verden over er hovedsageligt begejstret for Apples nye flagskib. Prisen er dog stadig et tema.

- En af de mest spændende telefoner udgivet i dette årti.

Sådan starter en af de utallige anmeldelser af den nye iPhone X, der er strømmet ud, siden den blev præsenteret tirsdag aften dansk tid.

For rygterne, som som tv2.dk skrev om i starten af august, talte sandt. Den nye telefon fra Apple er en noget anderledes iPhone, end vi er vant til.

Ifølge techradar.com er det det mest radikale redesign af en iPhone til dato. Den klassiske hjemknap nederst på telefonen er væk og erstattet med ansigtsgenkendelse. Specielt den større skærm på den nye model, hvor kanten næsten er helt væk, bliver rost til skyerne.

- Det er helt anderledes end noget andet, der tidligere er kommet fra Apple, lyder det i anmeldelsen.

Også hos digitaltrends.com er man begejstret og kalder det for den flotteste iPhone nogensinde.

Samtidig kommer iPhone X, med bedre kameraer og længere batteritid end på de tidligere modeller.

Det nye flagskib er en jubilæumsudgave i anledningen af tiåret for den første iPhone. Derfor skal X også udtales som 10.

Meget dyr telefon

På trods af de mange positive ord er mange dog også bekymrede over prisen. Mellem 8899 og 10.249 kroner alt efter lagerkapacitet kommer den til at koste.

I en afstemning på tv2.dk har mere end 30.000 læsere stemt om, hvad de synes om prisen på iPhone X. Her svarer næsten ni ud af ti, at prisen er for høj.

Afstemning

Hvad synes du om prisen på iPhone X?

Til sammenligning koster Samsungs seneste flagskib, Galaxy Note 8, 7749 kroner. Og det er en udfordring for Apple og noget som den amerikanske tech-gigant tager seriøst, lyder det fra TV 2's tech-ekspert David Guldager. 

- Det er et problem for dem, at det lavere prissegment på mobiltelefoner buldrer frem. Vi ser derfor flere brugere, der hopper over på Android, da de ofte er billigere.

- Der er ingen tvivl om, at mange folk bliver skræmte af det, siger David Guldager om prisen på Apples nyeste telefon.

Bringer intet nyt

Selvom anmelderne er begejstrede for udseendet på iPhone X, tilføjer flere dog, at den som sådan ikke tilbyder noget innovativt eller specielt nyskabende. 

For på trods af at der er flere nye funktioner, er mange af dem tidligere set i konkurrenternes telefoner. Blandt andet har Samsung i lang tid benyttet ansigtsscanning. Den større skærm har den sydkoreanske konkurrent ligeledes allerede været ude med for to år siden.

Da Apple tirsdag aften præsenterede den nye ansigtsscanning, ville den benyttede iPhone X da heller ikke låse sig op i første omgang, og en backup telefon blev taget i brug for at demonstrere teknologien.

Anmelderne er også noget uenige om, hvad man skal forvente sig af det nye tiltag. Flere skriver, at det ved efterfølgende demonstrationer virkede upåklageligt, mens andre bemærker, at teknologien ikke sad lige i skabet ved første testkørsel.

Derfor er det også svært at sige, om Apple med lanceringen af iPhone X er tilbage på smartphone-tronen.

Ifølge David Guldager har rivaler som Samsung i de senere år været bedre til at give brugerne, hvad de vil have. Noget, Apple ellers tidligere var kongen af, fortæller David Guldager.

Dog er Apples image og fanskare stadig så stor, at folk flere steder i verden lagde sig i kø efter de nye telefoner allerede inden afsløringen. Blandt andet i Sydney, skriver CNBC.