Tech

Ny iPhone bliver den dyreste nogensinde

​Apple lancerer tre nye telefoner. På den dyreste er hjem-knappen væk.

Ti år efter den første iPhone udgiver Apple den såkaldte iPhone X, som skal udtales iPhone ten.

Med en dansk pris på mellem 8899 og 10.249 kroner alt efter lagerkapacitet får man blandt andet en større skærm, bedre kameraer og længere batteritid end på de tidligere modeller. Samtidig får telefonen mulighed for trådløs opladning.

Den klassiske hjem-knap nederst på telefonen er på den dyreste model væk, og er erstattet med ansigtsgenkendelse, så det med Apples ord kun er dig selv og ”din onde tvilling”, som kan låse telefonen op.

Stærke konkurrenter

Selv om den nye iPhone har fået flere funktioner, er flere af dem tidligere set i konkurrenternes telefoner.

Blandt andet har Samsung ifølge tech-ekspert David Guldager i lang tid benyttet ansigtsscanning "til perfektion". Den større skærm har den sydkoreanske konkurrent ligeledes allerede været ude med for allerede to år siden.

Og prisen på 7749 kroner på firmaets seneste flagskib, Galaxy Note 8, er ligeledes en udfordring for Apple.

Det er noget, som den amerikanske tech-gigant ifølge David Guldager tager seriøst.

- Det er et problem for dem, at det lavere prissegment på mobiltelefoner buldrer frem. Vi ser derfor flere brugere, der hopper over på Android, da de ofte er billigere, forklarer David Guldager.

For høj pris

Trods de nye egenskaber lader de nye modeller umiddelbart ikke til at imponere brugerne på samme måde som den første iPhone gjorde det for 10 år siden.

I en afstemning på tv2.dk har mere end 23.000 læsere stemt om, hvad de synes om prisen på den nyeste iPhone. Her svarer næsten ni ud af ti, at prisen er for høj.

Afstemning

Hvad synes du om prisen på iPhone X?

- Der er ingen tvivl om, at mange folk bliver skræmt af det, medgiver David Guldager om prisen på Apples nyeste telefon.

Ifølge ham har rivaler som Samsung i de senere år også været bedre til at give brugerne, hvad de vil have. Noget, Apple ellers tidligere ”var kongen af”, fortæller David Guldager.

- Apple havde også en periode efter Steve Jobs' død i 2011 (grundlæggeren af Apple, red.), hvor de lavede flere fejl. Her mistede de også noget af deres ellers stabile brandværdi, siger han.

Dog er Apples image og fanskare stadig så stor, at folk flere steder i verden lagde sig i kø til de nye telefoner - allerede inden afsløringen. Blandt andet i Sydney, skriver CNBC.

To gange otte

Til en lidt billigere pris lancerer Apple ved siden af iPhone X også to andre telefoner, iPhone 8 og iPhone 8 Plus. Alt efter model kommer de i Danmark til at koste mellem 6199 og 8449 kroner.

Har man allerede en iPhone 7, anbefaler David Guldager dog ikke, at man investerer i den nye telefon, som ikke har meget andet at byde på end en lidt hurtigere processor og lidt længere batteritid.

iPhone X kan forudbestilles fra den 27. oktober og købes fra den 3. november, mens datoerne for iPhone 8 og iPhone 8 Plus er den 15. og 22. september for henholdsvis forudbestilling og køb.

Under præsentationen lancerede Apple desuden en ny version af deres armbåndsur, Apple Watch, tv-løsning, Apple TV, samt en ny pude til trådløs opladning, kaldet Airpower.