Tech

Sådan ser den nye iPhone 8 ud - vigtig knap forsvinder

Telefonen bliver en populær favorit, vurderer ekspert.

En skærm, der fylder hele forsiden, og farvel til den 10 år gamle homeknap. Det er, hvad iPhone-entusiaster formentlig kan forvente af den kommende iPhone 8, der langt fra ligner sine forgængere.

Billeder, lækager og rygter om den nye telefon fra Apple viser nemlig en noget anderledes iPhone, end vi er vant til.

- Jo tættere, vi kommer på lancering, desto mere er der sluppet ud om telefonen, og nu ved vi med 95 procents sikkerhed, hvordan den kommer til at se ud, og hvad den kommer til at indeholde, fortæller Torben Vognsen, redaktør på mobil- og gadgetmagasinet iNPUT til TV 2.

I sidste uge afslørede Apple ved et uheld vigtige informationer om deres kommende produkt.

- De er kommet til at sende noget software ud, som sidder i den nye telefons højttalere, og deri er der billeder af den nye iPhone. Det er lidt dumt, men det sker, siger Torben Vognsen.

Den nye telefon er blevet sat i produktion, og derfor er flere detaljer kommet til.

- Der sidder en kinesisk arbejder, der måske kan få 15-20.000 kroner for billeder af det produkt, han sidder med i hænderne. Det er mange årslønninger i den ende af verden, og derfor slipper det altid ud, når produktionen begynder, siger Torben Vognsen.

Tech-anmelderen Marques Brownlee er en af dem, der har fået fat i en dummy-model af den nye iPhone, der sendes ud til producenter, så de kan forproducere etuier og lignende. Se hans gennemgang her.

Trådløs opladning og færre farvevalg

Den nye iPhone bliver lavet i rent glas og ikke med metal på bagsiden som tidligere. Metallet blokerer nemlig for trådløs opladning, som forventes i denne version.

- Der er lidt diskussion af, om det bliver implementeret fra starten, men det kommer i hvert fald til at have muligheden indbygget, siger Torben Vognsen og tilføjer, at man ikke skal forvente at kunne vælge telefonen i sort eller hvid front mere, da skærmen nu fylder hele forsiden.

Ansigtsgenkendelse eller fingeraftrykslæser?

Netop skærmens størrelse efterlader en af de største usikkerheder om den nye telefon - hvordan man kommer til at låse den op uden kode, vurderer Torben Vognsen.

I tidligere versioner har det være muligt at bruge fingeraftrykslæseren i telefonens homeknap, men homeknappen er der ikke længere plads til.

Flere har gisnet om, at Apple vil bruge infrarød ansigtsgenkendelse til at låse telefonen op, men Torben Vognsen tvivler på, at den teknologi vil nå at blive god nok til, at Apple helt kan droppe fingeraftrykket.

- Der er snak om, at fingeraftrykslæseren kan komme til at sidde bag på telefonen, men det vil der formentlig være dårlig stemning omkring. Det er ikke særligt brugervenligt. Det kan også være, den kommer til at sidde i tænd- og slukknappen på siden af telefonen. Jeg tror og håber mest på det sidste, siger Torben Vognsen.

Publikumsmagnet, der er svær at producere

Den nye iPhone 8 bliver ifølge Apple lanceret i september. Ved lanceringen af iPhone 7 opstod nærmest grinagtige scener med meget korte køer, men Torben Vognsen vurderer, at det vil gå anderledes for sig denne gang.

- For første gang i årevis kommer der virkelig til at være kø. Det bliver aldrig på niveau med lanceringen af iPhone 4, men det bliver meget mere, end vi så med iPhone 7 sidste år, hvor Apple skuffede rigtig mange. Jeg tror faktisk, at den telefon, de kommer med i år, er den, de gerne ville have haft klar sidste år, men på det tidspunkt kunne de ikke nå at få lavet telefoner nok til at lancere den, siger Torben Vognsen.

Den nye større skærm er nemlig relativt tidskrævende at producere.

- Det er Samsung, der laver Apples iPhone-skærme, og de har tidligere fortalt, at den her type skærme er svære at lave, så op mod 40 procent må kasseres, siger Torben Vognsen.

Lang ventetid

Den sværere produktion af det nye design betyder, at iPhone 8 i første omgang kun vil udkomme i et begrænset antal.

Prisen vil ligge i den høje ende, og det kan blive nødvendigt at finde tålmodigheden frem, hvis man vil have fingre i en.

- Teoretisk set kan vi komme helt frem til december eller ind i det nye år, før den kommer til Danmark. Et realistisk bud er måske, at den kan købes fra oktober. Vi har tidligere været på listen over de lande, der lanceres først i, men med den begrænsede produktion starter Apple nok i de større lande, siger Torben Vognsen.

Samtidig med den nye iPhone 8 lanceres også en iPhone 7s og en iPhone 7s Plus. De forventes at komme til at ligne iPhone 7 meget.