Tech

Ikonisk spilfirma udgiver ny konsol

Efter mere end 20 år er spilfirmaet Atari klar med en ny spillekonsol. Atari

Efter næsten 25 års ventetid udgiver Atari en ny spillekonsol.

I videospillenes tidlige dage dominerede Atari børne- og ungdomsværelser med sine konsoller og klassiske spil som ’Pong’, ’Asteroids’ og ’Missile Command’.

Siden forviste japanske Nintendo og Sega den franske succes til sidelinjen, og Atari koncentrerede sig efter sin Jaguar-konsol i 1993 udelukkende om spiludvikling. Men nu, mere end 20 år senere, har spilfirmaet løftet sløret for en ny konsol kaldet ’Ataribox’. Det skriver Reuters.

- Vores mål er at skabe noget nyt, der er tro mod vores arv, samtidig med at vi appellerer til både gamle og nye fans af Atari, udtaler firmaet.

Atariboxens udseende er inspireret af firmaets tidligere konsoller, og forbrugerne vil kunne vælge mellem en version i sort/rød eller træ. Begge med frontpanel i enten glas eller træ.

Derudover er det småt med detaljer om den kommende maskine. Atari forventes dog at genudgive en række klassiske spil sideløbende med såkaldt ”nuværende indhold”, skriver The Verge.

Dermed genoptager det franske firma kampen mod de japanske arvefjender Nintendo og Sega, som sidste år genudgav deres oprindelige konsoller i nye miniversioner.

Til september i år udgiver Nintendo også en ny udgave af sin ikoniske ’Super Nintendo’.