Tech

Facebooks store satsning: Nu behøver du slet ikke se dine venner i virkeligheden

Facebook har netop afholdt sit årlige F8-møde, hvor de præsenterede virksomhedens fremtidsplaner - mest opsigtsvækkende var Spaces.

Facebooks mission er at bringe os tættere sammen - dog ikke fysisk.

Faktisk kan man fra deres seneste og årlige F8-konference, hvor social medie-giganten præsenterer sine planer for de næste 10 år, udlede, at vi allerhelst skal blive hjemme.

For tre år siden vækkede det undren hos mange, da Facebook lagde et stort milliardbeløb for virtual reality-virksomheden Oculus. Virtual reality og sociale medier virker som to modpoler - én skal forbinde dig med verden, mens den anden gør det modsatte.

Men nu kan vi altså alle se, at Facebooks ambitiøse plan hedder Spaces.

En verden indenfor

Med Facebook Spaces skal man bruge en virtual reality-brille, som forbinder en med andre venner, som også bruger Spaces. Man kan dog også gøre det alene.

Når man er i Spaces, har man muligheden for at tilpasse en avatar, som skal ligne en selv.

Faktisk var det også her, Facebook stødte på den største udfordring ved Spaces - hvordan får man 'menneskerne' til at være behagelige at se på?

- Avatarene var meget svære, fordi det for mange er ubehageligt at se på computergenererede ansigter, som ser for ægte ud. Det var virkelig svært at finde den rette blanding af et charmerende og genkendeligt ansigt, som ikke var ubehageligt at se på, siger Mike Booth, ledende chef for Spaces, til Engadget.

Når man så befinder sig i Spaces, vil ens avatar bevæge hoved, hænder og mund efter dig. Det vil sige kropssprog, gestikulationer med hænderne, øjenbevægelser og endda mundens bevægelser, når man snakker.

Lav alt og intet på samme tid

Der er rig mulighed for at spille, lege og socialisere i Spaces, hvor man kan sætte sin avatar og venner midt i 360-graders-videoer. En altomsluttende oplevelse, hvor man kan befinde sig midt i begivenheder - for eksempel være på opdagelse i en gletcher eller flyve over hvide sandstrande.

Derudover kan du tegne i luften og spille enkle spil. Det er også muligt at snakke via Messenger med venner, som ikke har Spaces. Så dine venner kan altså have et videoopkald med din avatar.

Fik vi sagt, at der selvfølgelig også er en selfie-stang?

Lige nu kræver Facebook Spaces, at man har et par Oculus Rift virtual reality-briller. Disse kan i øjeblikket købes flere steder i Danmark for omkring 6.000 kroner. Facebook Spaces kan derefter downloades allerede nu, men i en beta-version.

Afstemning

Er Facebook Spaces noget for dig?