Tech

Dårlig wifi-forbindelse? 5 råd hjælper dig på vej

Har du problemer med dit wifi-signal, så er du ikke alene. Men der er heldigvis flere gode råd, som kan hjælpe dig.

Det moderne menneskes behov kan groft opsummeres til vand, mad og wifi. Og her kan den sidste del til tider drille noget så gevaldigt. 

Men du kan heldigvis selv gøre en del for at afhjælpe dårligt netværk. Vi har samlet fem gode råd som eksempelvis placeringen af router, bestemte indstillinger og køb af ekstra udstyr. 

Sådan får du bedre wifi-signal

 1. Placer routeren centralt

  Det handler om at placere routeren et centralt sted i dit hjem. Desuden får du et bedre signal, hvis routeren ikke er gemt væk og er placeret højt i dit hjem. 

 2. Her skal routeren IKKE stå

  En velfungerende router skal IKKE placeres ude i køkkenet eller for tæt op af andre elektroniske enheder. 

  Et køkken har ofte flere metal-genstande, der kan blokere signalet. Desuden vil en tændt mikrobølgeovn ofte genere et wifi-signal. 

 3. Opgradér dit udstyr

  En gammel router kan have flere mangler, der gør, at signalet ikke bliver stærkt nok. Eksempelvis har flere gamle routere ikke mulighed for at køre på det nyere 5 GHz-båndet. Det er en frekvens, der generelt bliver vurderet som stærkere og mere stabil end den mere almindelige 2,4 GHz. 

  For at kunne udnytte 5 GHz-båndet skal både router og enhed kunne understøtte frekvensen. 

 4. Skift til den rette kanal

  Din router sender som udgangspunkt sit wifi-signal ud via en bestemt kanal, men et wifi-siganl har mange kanaler at vælge imellem. Det handler om at finde den kanal, hvor der er færrest enheder på og derved mindst trafik.

  Det kan være en god ting at finde den mindst trafikerede kanal, hvis man eksempelvis bor tæt i et lejlighedskompleks eller lignende. 

  Styresystemet Mac OS X og opefter har en funktion indbygget, hvor man kan søge efter de bedste tilgængelige kanaler.

  Tryk på knappen ALT på tastaturet og wifi-signalet-ikonet oppe i højre hjørne på computeren. Vælg derefter 'Åben Trådløs Diagnostik' og tryk på 'Vindue' oppe i venstre hjørne. Vælg nu 'Scan' og du kan se hvilken kanal, der er bedst at benytte sig af for dit wifi-netværk. 

  Du kan enten selv skifte mellem de tilgængelige kanaler i din routers indstillinger eller få din udbyder til at hjælpe dig med at skifte. 

 5. Køb ekstra udstyr

  Har du problemer med at få dækning i hele hjemmet, kunne det være en god idé, at tilkøbe ekstra udstyr. Det kunne eksempelvis være et 'Mesh'-netværk eller en 'Extender'. Begge enheder sørger for at forlænge dit signal.

  Et mesh-netværk sørger for at oprette et nyt stærkt netværk, som du kan sætte op, hvor du mangler netværk i huset. En extender forlænger dit nuværende signal.