Tech

Nokia 3310 er på vej tilbage på markedet

Det var en holdbar telefon, som fungerede i alt slags vejr og med god batteritid, siger mobilredaktør om Nokia 3310, der måske gør comeback.

Nokia kan være på vej med store nyheder i forbindelse med Mobile World Congress (MWC), der bliver afholdt i Barcelona fra den 27. februar til den 2. marts.

Vedvarende rygter siger nemlig, at Nokia vil relancere den populære 3310-model, der var allemandseje efter lanceringen i år 2000.

3310 indeholdt blandt andet spillet Snake II, der var en kæmpe tidsrøver for folk i alle aldre i starten af 00erne.

Ifølge Independent, skulle den nye 3310 blive sat til salg for cirka 600 kroner. Det er mobilbloggeren Evan Blass, der har lækket oplysningerne om comebacket til den elskede telefon.

Nokias store comeback

Niels de Boissezon, der er chefredaktør på mobilsiden.dk, siger, at det ikke er usandsynligt, at der er hold i rygterne.

- Jeg synes, at det er lidt aparte i forhold til, hvad der normalt kommer af rygter. Men det er det store comeback for Nokia i år, så de vil lancere noget stort på MWC.

Han fortæller, at der ville være en god PR-værdi i at relancere telefonen, der er en af de mest solgte mobiltelefoner nogensinde.

- Der findes jo millioner af mennesker, der har et forhold til den her telefon. For mange er det den første telefon, de nogensinde har haft.  Og der er altid en vis form for nostalgi forbundet med ens første telefon, siger han.

Også TV 2s tech-ekspert David Guldager tror på et comeback. 

- Nokia har længe arbejdet på at komme tilbage på markedet, og en relancering af en af deres absolut mest populære mobiler giver meget god mening, siger han.

Fungerede i alt slags vejr

Nintendo relancerede for nyligt deres klassiske Nintendo Entertainment System (NES) i mini-udgave, som hurtigt blev meldt udsolgt.

Niels de Boissezon tror ikke, at det er umuligt, at Nokia kan gøre dem kunsten efter.

Han peger på, at ligesom det er tilfældet med den relancerede Nintendo, er der god chance for, at den nye 3310 også vil være i en opdateret udgave.

- Skærmen kunne godt trænge til en justering for eksempel. Men ellers var det jo en holdbar telefon, der fungerede i alt slags vejr og med god batteritid.

-Den kunne sikkert blive et hit blandt seniorene og de yngre, siger han.

David Guldager mener ikke, at man skal regne med en stor og klodset retroversion. 

- Det ser ud til at blive en hyldest til den gamle model. Mest sandsynligt er det, at den vil få nogle design-detaljer fra den gamle telefon, siger han.