Er dette spil det næste Pokémon Go?

Fans har ventet længe på, at Nintendo ville sende deres mest populære spilfigur, Super Mario, ud som app. Nu er SupeMario Run endelig ude.

Tilbage i september trådte Super Marios fader Shigeru Miyamoto op på scenen under Apples præsentation af den nye iPhone 7.

Til stor jubel annoncerede han, at Nintendo nu endelig vil åbne op for de mobile platforme. 

I første omgang ville en af spilhistoriens mest populære spilfigurer, Super Mario, komme ud til iOS i spillet Super Mario Run. Men Nintendo afslørede intet om, hvornår spillet ville blive udgivet. I stedet har man kunnet skrive sig op på en venteliste i App Store.

Men nu er ventetiden endelig slut. For torsdag kom Super Mario Run ud til de ventende. 

Ren nostalgi

Det er ren nostalgi, hvis man har prøvet et af klassiske Super Mario-spil. Det er platform-spil med alle de kendte figurer, baner og udfordringer. Hop over og på svampe, spring over afgrunde og indsaml mønter i et glad univers.

Mario løber af sig selv, og du skal blot trykke på skærmen for at få ham til at hoppe. Tryk længere på skærmen og han hopper højere.

Mario Run kan i første omgang hentes kvit og frit. Men det er blot en lille bid af spillet i form af tre små baner. Hvis du vil have det fulde spil koster det 75 kroner. 

Hurtigt gennemført

Det kan virke som mange penge, men både gamle og nye spillere vil få noget glæde ud af spillet. Stemingen holdes intakt, og det er et underholdende spil.

Problemet er dog, at det er en smule for kort, oplyser flere spilwebsider, der har spillet Mario Run igennem. Blandt andet oplyser Forbes, at de formåede at gennemføre spillet på under en time.

Det er ikke første gang, at Nintendo får så meget opmærksomhed på deres spil. De leverede ligeledes universet til Niantics Pokémon Go-bølge i sommer. Hvilket spil der bliver det næste, og om Mario Run kan skabe lige så meget interesse, må tiden vise.