Netflix har nu gjort det, de sagde, de aldrig ville gøre

Netflix tilbyder nu, at man kan downloade en række af tjenestens produkter, så man kan se det uden at have internetforbindelse.

Det bliver mere og mere populært at se film, tv-serier, sport og shows gennem internettet i stedet for via en traditionel tv-pakke.

Hvad end man taler om TV 2 Play, DR TV, Viaplay, HBO eller en af de andre tjenester, så går det kun fremad, mens tv-kanalerne mister seere i tusindvis.

Og nu har den største internationale streamningtjeneste, Netflix, taget et stort skridt for at gøre sig mere attraktiv over for sine brugere. Tjenesten offentliggjorde i dag onsdag, at man vil tilbyde downloads af indholdet.

Kæmpe kovending

Downloads betyder, at man kan lagre 'Orange is the New Black', 'Narcos', 'Breaking Bad', eller hvad man nu har lyst til på sin telefon eller tablet. Og så kan man se indholdet uden at have forbindelse til internettet.

Det er noget, TV 2 Play, Amazon og andre streamingtjenester allerede tilbyder, og der har været stort pres på Netflix for at tilbyde muligheden.

- Mens mange medlemmer nyder at se Netflix hjemme, har vi ofte hørt om, at man gerne vil blive ved med at se sin serie på et fly eller andre steder, hvor internettet er begrænset eller dyrt, fortæller Eddy Wu, der er produktudviklingschef for Netflix.

Nyheden markerer lidt af en kovending for den Californien-baserede tjeneste. Netflix' kommunikationsdirektør Cliff Edwards sagde for bare to år siden, at 'det aldrig ville komme til at ske', at Netflix ville tilbyde indhold offline. Det gjorde han i et interview med TechRadar.

Gælder ikke alt indhold endnu

Foreløbigt er det kun et mindre udvalg af Netflix' indhold, der kan downloades, men mere vil komme til hurtigt. Det gælder i øvrigt kun på telefoner og tablets og altså ikke computere.

Det kræver desuden, at man opdaterer med den seneste version af Netflix' app.