Tech

Det største hack nogensinde: Usandsynligt at danskere går fri

Voksen-websiden Adult Friend Finder er blevet udsat for et massivt hack, der har medført den største lækage af brugernavne og kodeord nogensinde.

Internetbrugere verden over har de seneste år måtte vænne sig til en ny virkelighed, hvor hacks og lækager af personlige informationer er tæt på hverdagskost.

Bare i 2016 har vi set kæmpe lækager fra LinkedIn, MySpace og Dropbox. Og nu er der skrevet en ny kedelig rekord til året.

412 millioner konti udsatte

For datingsiden AdultFriendFinder.com er blevet udsat for et hack, der har udstillet hele 412 millioner konti fra hele verden – også Danmark. Det er den hidtil største lækage.

- Det er helt usandsynligt at lækagen ikke også indeholder danske brugere. Tjenesten er stor, global og er ikke begrænset til enkle lande, fortæller sikkerhedsekspert Peter Kruse fra CSIS.

- Det betyder, at danskerne igen er blevet udsat for denne lækage, og hvis de genbruger deres kodeord på andre tjenester, gælder det om at finde et nyt med det samme, opfordrer han.

Friend Finder Network, der står bag websiden, har endnu ikke bekræftet lækagen, men har dog rapporteret om ”potentielle sikkerheds-svagheder”. De siger samtidig, at de allerede har lukket et hul i deres kode.

Beskyt dig med denne indstilling

Du kan benytte dig af flere kodeords-websider, der kan genere forskellige kodeord til de mange tjenester. Men du kan også oprette såkaldt 'Totrinsbekræftelse' på dine tjenester.

Det betyder, at din mobil bliver et ekstra sikkerhedsled, når du første gang logger på andre enheder. Med en totrinsbekræftelse sikrer du dig mere mod disse brud og lækager, som konstant sker.

Du kan se, hvordan du gør på Facebook i videoen forneden. Desuden kan du se listen af totrinsbekræftelserne på de andre tjenester, hvor det er nødvendigt. 

Sådan sikrer du dit netliv

Opret totrinsbekræftelser på dine benyttede webtjenester

Google

Google

Google

At sætte en totrinsbekræftelse op på Google er måske det mest nødvendige. Googles tjeneste er epicenteret af dit online-liv, hvis du bare det mindste benytter dig af Googles mange tjenester eller har Android som styresystem. Her er adgang til hele din browser-historik, dine kort, din placering, dine mails og meget mere. 

Gør det her

Foto: google

Facebook

facebook

Facebook

Dit online-liv er styret meget af Facebook, og alle de informationer du smider på her. Desuden er tjenesten fyldt op med private billeder, check-in og alle dine private beskeder. Det er også en god idé, at prioritere Facebook. 

Gør det her

Foto: facebook

Apple

apple

Apple

Er du iPhone/iPad-bruger, så er dette her et absolut must. Hvis altså ikke du vil risikere at miste dit indhold, som billeder, videoer, sms’er, mails og alt andet, du nu en gang foretager dig. 

Gør det her

Foto: apple

Dropbox

dropbox

Dropbox

Her har du alle dine dokumenter, og andet du måtte gemme væk for nysgerrige øjne. Måske en rigtig god idé at sikre sig her også. 

Gør det her

Foto: dropbox

Twitter

twitter

Twitter

Hvis du er på Twitter, er det en rigtig god idé, at du også sikrer dine tweets, uanset om du ser det som værdifuldt eller ej. 

Gør det her

Foto: twitter

Microsoft

microsoft

Microsoft

Microsoft favner mindst lige så bredt på deres tjenester, så her er det også en rigtig god idé at få lavet en ekstra kode. 

Gør det her

Foto: microsoft

Evernote

evernote

Evernote

Små noter og andre hemmeligheder, du måtte skrive ned på note-tjenesten, kan være ødelæggende at miste.

Gør det her

Foto: evernote

LinkedIn

LinkedIn

LinkedIn

Det ville være ærgerligt pludseligt miste kontrollen over dit eget arbejds-netværk. En fremmed kunne dele ødelæggende elementer til dit netværk fra din konto, hvis ikke du lukker den af for andre.

Gør det her

Foto: LinkedIn