Tech

Skrigende emoji trender på sociale medier

Brugen af humørikoner på sociale medier kan være en indikator for, hvad folk tænker. Lige nu trender de store negative følelser.

En række emojis, der udtrykker kvalme, frygt, apati eller vrede har til morgen trendet på Facebook, Twitter og andre sociale medier. En af dem tager sit udgangspunkt i et hundrede år gammelt norsk maleri.

Det skyldes måske, at sproget ind imellem må give fortabt, når det handler om at udtrykke følelser. Symboler derimod kan fastholde, fremprovokere eller symbolisere den menneskelige tilstand. Nogle af disse symboler er inspireret af kunstværker, der er så ikoniske, at de er undsluppet museer og snævre kunstkredse og sevet ud i populærkulturen.

Skriget

Et af de malerier, der har formået det, er Edvard Munchs maleri Skriget. Det er nemlig muligt at bruge en emoji, der minder om den skrigende figur, der holder hænderne op til ansigtet på det berømte maleri.

Emojien hedder Face Screaming in Fear og den trender lige nu på de sociale medier. Det skriver Emojipedia på Twitter.

Emojis som billede på folkedybet

Emojis er grafiske symboler, der repræsenterer en idé eller et koncept, og som bruges i digital kommunikation.

Sider som blandt andet Emojipedia.org holder øje med og producerer statistikker over, hvilke emojis, der bliver brugt mest på bestemte tidspunkter. 

Negative emojis trender

Og klokken 5.21 dansk tid, var ’Face Screaming in Fear’-emojien altså blandt de mest benyttede verden over. Sandsynligvis en antydning af at netop det ikon udtrykker en sindstilstand, som det er svært at sætte ord på.

Også andre følelsesmættede smileyer eller symboler på reaktioner på det amerikanske valg har trendet ud på morgenen:

Klokken 4.13 var det humørikonet Loudly Crying Face/højlydt grædende ansigt, der blev brugt hyppigt.

Klokken 4.41 var det det canadiske flag.

Klokken 5.01 var det Nauseated Face/ansigt med kvalme.

Klokken 5.38 var det en pistol.

Og præcis som med kunstværker, er det op til hver enkelt at tolke, hvad det betyder.